Мнозина се бъркат и си представят, че черната кутия на

...
Мнозина се бъркат и си представят, че черната кутия на
Коментари Харесай

Ето как изглежда черната кутия на медицинския хеликоптер

Мнозина се бъркат и си показват, че " черната кутия " на самолети и хеликоптери е в действителност с подобен цвят, само че не е по този начин. Министърът на превоза Георги Гвоздейков задоволи любознанието освен за цвета на кутията, която съхранява всяко информация на полетите, само че опроверга критиците.

" Опитите да се дискредитира редовността на първия хеликоптер - първо беше лебедката, след това незатварящата се врата, неработещо отопление... Вчера към този момент беше изчезналата черна кутия, само че обстоятелствата са други ", показа Гвоздейков.

" Фактите: Има черна кутия. Винаги е била част от оборудването на машината. Оранжева е и софтуерът й се сертифицира от EASA. След това ще се интегрира механически в хеликоптера ", разясни той.





" Всички останали неизправности са отстранени преди първия полет. Как другояче би летял хеликоптерът с незатворена врата и неработещо отопление със скорост от 300 км/ч, на височина от 3500 метра и отдалеченост на полета близо 2000 км от Милано до София? ", попита някогашният авто играч и чиновник в Групово дело ГВА.

" Само обстоятелствата могат да спасят истината. А тя е, че работим. Работим професионално, методично, в осъществяване на разпоредбите и скоро ще летим. И ще записваме историята на полета, освен в черната кутия, а в историята на страната ни ", съобщи Георги Гвоздейков, употребявайки своя профил във Facebook.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР