Мнозина са внимателни при избора на храна. Но не всеки

...
Мнозина са внимателни при избора на храна. Но не всеки
Коментари Харесай

6 от най-вредните комбинации от продукти

Мнозина са деликатни при избора на храна. Но не всеки мисли за това по какъв начин храната се комбинира между тях. Ще ви срещнем с най-вредните комбинации от артикули, които е най-добре да се заобикалят.

Картофи и месо

Това е общоприета композиция. Картофите с месо се подготвят за нас още от детството. Смята се, че зеленчукът може да се комбинира с месо. Но това не е тъкмо по този начин. Храната в тази композиция се усвоява дълго време и изпитвате чувство за тежест.

Краставици и домати

Това е класическа композиция за салата. Краставиците са алкални храни, а доматите са кисели храни. Следователно, до момента в който в стомаха се отделя киселина, с цел да се усвоят краставиците, доматите стартират да ферментират. Сервирането на такава салата може да докара до неприятни последствия.

Алкохол и кафе

 кафе и уиски

Това е една от най-вредните комбинации. Учените потвърдиха, че кофеинът единствено маскира резултатите на алкохола. Чаша кафе може да докара до бодърствуване и сърцетуптене.

Хамбургер и бира

Стандартен избор при мъжете, които желаят да прекарат време с другари. Бургерът е доста лоен. Съвместно с алкохола тоя нанася голям удар на черния ви дроб. Това може да докара, до тежест и отичане на корема, а по-късно и до киселини.

Ананас и кисело мляко

Тази хранителна композиция наподобява като добра закуска. Но комбинацията от ананас с млечни артикули съществено вреди на тялото ни. Този избор на артикули може да докара до интоксикация.

Вино и десерт

Най-често желаеме да се почерпим с тази композиция, само че в случай че ядете някакъв десерт, пиейки вино, това ще усили телесните мазнини. За виното е по-добре да го смесите с малко пресни зеленчуци или сирене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР