Мнозина останаха с впечатление, че аржентинските национали бяха най-невъздържаните по

...
Мнозина останаха с впечатление, че аржентинските национали бяха най-невъздържаните по
Коментари Харесай

Съдия посочи от коя страна са най-неприятните футболисти

Мнозина останаха с усещане, че аржентинските национали бяха най-невъздържаните по време на Световното състезание в Катар, само че един от съдиите на финалите посочи, че бразилците ги “бият ” в това отношение. Антон Щетинин - австралийския рефер от съветски генезис, беше един от страничните арбитри на финалите в Катар.

“Най-трудно е да свириш на бразилци. Даже се опасявах, че може да ми се наложи да съм на техен дуел. Трябва да си извънредно постоянен душевен, с цел да ги контролираш. Бразилците са като противни деца. Събират се като глутница вълци и се бият непосредствено пред съдията. Изглежда, че са привикнали в тяхната страна реферите да не са толкоз прецизни. Много се изписа за държанието на аржентинците, само че даже те са по-сдържани от бразилските играчи ”, описа съдията в изявление за съветския уебсайт Sport24.

На него не му се наложи да укротява бразилците, тъй като му се падна да бъде непряк съдия на Мексико - Полша.

Според него разпоредбите на ФИФА при избора на арбитри за такива огромни шампионати не са най-удачните. Той даде за образец обстоятелството, че дежурства се дават на съдии от страни, където футболът не е на кой знае какво високо равнище.

“Има мнение, че някои рефери не са на нужното равнище. Тези в Южна Америка са привикнали на един жанр, до момента в който английските примерно на различен. Когато към това прибавиш и ВАР, с който мнозина нямат опит, това води до обстановки като тази с Алиреза Фагани от Португалия - Уругвай ”, продължи Щетинин.
 Рефер от ВАР разкри по какъв начин е било взето едно от значимите решения на Мондиала Рефер от ВАР разкри по какъв начин е било взето едно от значимите решения на Мондиала
“Но и политиката играе роля. Вече е невероятно да не вземеш най-малко един арбитър от избрани региони на света. И казусът е, че някои от тези сътрудници нямат нужния опит да се оправят с напрежението. Може да си брилянтен в нормативите и теоретичната част, само че да не успееш да се оправиш с натиска от почитателите и мултимилионерите на терена около теб ”, приключи въпросният съдия.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР