Мнозина жени в Южна Корея са си изградили навика първо

...
Мнозина жени в Южна Корея са си изградили навика първо
Коментари Харесай

Порно епидемия от скрити камери в Корея

Мнозина дами в Южна Корея са си построили навика първо да ревизират за подозрителни дупки и скрити камери в публичните тоалетни, пробни и съблекални, преди да смъкват облеклата си.

Това се дължи на нещо, придобиващо размер на зараза в азиатската страна, заяви Би Би Си.

Става дума за вълна от противозаконни видеа и фотоси на хора, които по-късно се качват, без тяхно познание и единодушие, в нецензурен уеб сайтове.

Скрити камери улавят дами, от време на време и мъже – в моменти, когато се събличат, вървят до тоалетната, даже когато се преобличат в пробни на магазини или съблекалните на фитнес зали и публични басейни.

Видеата по-късно се разгласяват на нецензурен уеб сайтове.

Активисти от Сеул предизвестяват, че не се ли вземат ограничения за предварителна защита, този вид закононарушения ще придобият небивали размери и ще са още по-трудни за преодоляване.

Повече от 6000 случая на „ шпионските “ порно камери са докладвани на полицията всяка година, като при 80% от тях жертвите са дами.

Вероятно има още стотици, които не са докладвани, тъй като жертвите се опасяват и тормозят да споделят историите си. Оказва се, че някои от тях са били заснемани от хора, които са считали за другари.

Южна Корея е измежду най-технологично напредналите страни в света. Азиатската страна е водач във връзка с смарт телефоните – 90% от пълнолетните имат такова устройство, като 93% имат достъп до интернет.

Но точно тази цифрова съгласуваност прави закононарушенията толкоз сложни за откриване.

Един от порнографските уеб сайтове има повече от милион консуматори и хиляди видеа, споделени без знанието на дамите, които вземат участие в тях. Повечето са снимани скрито в тоалетни и пробни, до момента в който други са оповестени от някогашни сътрудници за възмездие.

Някои от дамите, които са се появявали в тези клипове, са се самоубили.

Проблемът е, че видеата могат да бъдат свалени от мрежата вероятно, само че в следствие се появяват още и още нови.

Собствениците на уеб страниците се разминават със глобите, като декларират, че не са знаели, че видеата са снимани незаконно.

Активистите считат, че този жанр закононарушения, които към този момент се популяризират и в Швеция, и Съединени американски щати, са почнали точно в Южна Корея. Затова желаят да се работи по предварителната защита „ интернационално “, с цел да се спре разпространяването.

Престъпниците са сложни за хващане, тъй като доста бързо демонтират камерите си – от време на време ги оставят единствено за по няколко минути. После изчезват.

Прилагането на закона е различен проблем. Миналата година са били докладвани 6465 случая, при които 5437 души са били арестувани. Само 119 от тях са пратени в затвор. Това прави едвам 2% от арестуваните.
Наказанието, считат деятелите, е малко. Сега то е една година затвор и $8900 (около 15 000 лева.). Те желаят да се усили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР