Множеството сигнали и огромното напрежение в хората от Пловдив и

...
Множеството сигнали и огромното напрежение в хората от Пловдив и
Коментари Харесай

Жена от пловдивско село: Преля чашата! Недопустимо е всеки ден да се чудим как да се придвижим

Множеството сигнали и голямото напрежение в хората от Пловдив и редица обитаеми места, които разчитат на междуградския автобусен превоз на „ Хеброс бус ” не стихват. Медията ни неведнъж е разгласила публикации във връзка проблемите с линиите  сред Пловдив и Карлово, Хисаря и Марково, както и други обитаеми места, през които минават рейсовете на Веселин Дошков.
Прочетете още
За следващия случай, в който курсове се трансформират или въобще не се извършват алармира читателка на TrafficNews . Тя е гражданин на село Голям чардак и описа пред медията ни няколко обстановки, които са изправили нея и останалите хора, които употребяват междуградския превоз пред извънредно неприятни обстановки.

Тя разяснява, че преди пандемията Covid-19 в селото са имали постоянен превоз и автобусите са били нагъсто. Повреме на пандемията обаче огромна част от линиите са били съкратени. Така и до ден сегашен останалите линии не са били обновени. Мотивът на транспортната компания бил, че нямало хора. Хора обаче няма, тъй като съгласно дамата никой не желае да разчита на разписанието, което не се съблюдава.

„ Закъсненията започнаха преди година. Зимата бях на спирката в 5:40 ч., с цел да не изпусна първия рейс от 5:55 часа. След като стана 6:20 часа се обадих на диспечера на автогара „ Север ”, с цел да схвана дали въобще е тръгнал. Казаха ми, че няколко дни автобуса " позакъснява ", тъй като трябвало да закара някакви служащи. Чакахме при минусови температури. Автобусът пък, който потегля в 15:10 часа, идва с най-малко час и половина забавяне всеки ден ”, описа дамата.

Тя добави, че един ден автобусът е пристигнал, свалил е пасажерите, водачът си е налял вода от чешмата пред кметството и споделил, че автобуса е негоден.

„ След това лидерът се обърна и си потегли, а в придвижване постави табела на един от заводите към Пловдив, които „ Хеброс бус ” обслужва. На спирката дружно с мен остана жена, майка на четири  деца, която разчиташе на рейса, с цел да отиде на работа. Ами не отиде. Изпусна едни 70-80 лв., на кой му дреме ”, разяснява дамата.

Преди дни дамата отива на спирката и беседва с диспечера на автогара „ Север ”, който й споделя, че автобус няма да има в 9:10, тъй като въобще не е тръгнал подобен в 7:30 часа от Пловдив, тъй като нямало хора и не са го пуснали празен.

„ Помолих мъжа ми да ни закара до Строево, откъдето да хванем маршрутка. Докато я чакаме, дойде рейса, който сякаш нямаше да пристигна надлежно със забавяне. Реших да приказвам персонално с ръководителя на автогара „ Север ”. Служителите му по този начин и не споделиха в отпуска ли е, в болнични ли е, в друга стая ли е, у дома ли е, къде е. Всеки път виждам неудобството в очите им, когато се постанова да ме лъжат, само че по този начин им е подредено, това вършат ”, добави тя.

Оказало се, че не е имало рейс в 7:30 часа, само че механикът с персонален автомобил е закарал няколко индивида до Голям чардак.

„ На изчакващите на спирката обаче е било казано, че няма да има рейс. Недопустимо е всеки ден да се чудим с какво и от къде да се придвижим. Плащаме на таксита, с цел да се приберем, едно такова до селото ни е 40 лв.. Качваме се на автобус или на трен до Съединение, след това на стоп до селото или звъним на някой да ни прибере от там или пък на маршрутка до Строево, с цел да съм сигурна, че ще се прибера в точния момент ”, приключи дамата.

Припомняме, че Община Пловдив обмисля дали да приключи напълно контракта с „ Хеброс бус ” за обслужването на 9 междуградски линии или да вземе три линии от него след  многобройните сигнали на хората от Пловдив и редица обитаеми места, които разчитат на междуградския автобусен превоз.

До напрежение се стигна и преди дни откакто водач остави пасажери от Храбрино на Околовръстното, недоволни, че рейсът отива към Марково.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР