Множество нарушения са установени във връзка проверки срещу дивото къмпингуване

...
Множество нарушения са установени във връзка проверки срещу дивото къмпингуване
Коментари Харесай

Масови нарушения и незаконни каравани открити в района на Камчийски пясъци и Шкорпиловци

Множество нарушавания са открити във връзка инспекции против дивото къмпингуване на територията на Черноморското крайбрежие в землището на селата Ново Оряхово и Шкорпиловци, оповестява Областна администрация - Варна.

В началото на месец април тази година, след сигнал за нелегално ситуирани кемпери, каравани и други уреди, със заповед на кмета на община Долни чифлик, комисия е направила инспекция в землището на с. Ново Оряхово и с. Шкорпиловци. Проверката е по отношение на член 10а и член 30, алинея 1-3 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие /ЗУЧК/ за запазване от къмпингуващи с кемпери, каравани, палатки и МПС в посочените територии.

В региона на околност Камчийски пясъци са откити паркирани 6 каравани и 1 микробус и 1 ремарке без регистрационни номера. Проверяващите са намерили сграда от дървени палети, насъбран дървен материал, маси, столове, гуми, шезлонги, ледник, бетонови блокчета, пейки, железно барбекю и умивалници.

В региона на околност Изгрев-Хоризонт, в землището на с. Шкорпиловци са били паркирани 55 каравани от които единствено 11 са били с регистрационни номера и 1 бус . Имало е 7 палатки, маси, столове, железна структура на шатра, а караваните са имали табели, че са охранявани от СОТ.
В землището на с. Шкорпиловци, община Долни чифлик са били ситуирани 2 каравани, маса, столове, пейки, гуми, дървени палети и мивка.

Комисията не е открила притежателите на непозволено паркираните каравани, на палатките и на другите обекти, а за откритите нарушавания е бил сезиран по подготвеност Директора на регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи – Варна за ангажиране на административно наказателна отговорност на нарушителите.

След установените нарушавания Община Долни чифлик е подхванала неотложно дейности по подготвеност. Поръчани и направени са стикери, в които е бил посочен 26-ти април 2024 година като краен период за непринудено унищожаване на нелегално разположените кемпери, каравани и уреди. При разлепването на стикерите е било открито, че каравани има останали единствено в околност Изгрев-Хоризонт. Общината е изработила и до края на тази седмица ще сложи обозначителни и осведомителни табели в региона на м. Камчийски пясъци и м. Изгрев-Хоризонт в землището на с. Шкорпиловци. Те не разрешават разполагането на кемпери, каравани, палатки и паркирането на МПС в посочените територии.

Съгласно наредбата на чл.10а, ал.4 от ЗУЧК, палатки, кемпери или каравани не могат да бъдат разполагани в рамките на предпазени територии - естествена забележителност и предпазена околност, каквито са посочените територии.
Идната седмица, на 26-ти април 2024 година, когато изтича предупредителният период за непринудено унищожаване на нелегално разположените кемпери, каравани и други уреди, следва нова инспекция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР