Множество мъже излязоха на протест в триъгълника на властта. Те

...
Множество мъже излязоха на протест в триъгълника на властта. Те
Коментари Харесай

Разведени бащи: Настояваме за равни права при отглеждане на дете след развод

Множество мъже излязоха на митинг в триъгълника на властта. Те упорстват за равни права при развъждане на дете след бракоразвод, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Протестиращите упорстват за законодателни промени в Семейния кодекс, тъй че да се реализира “споделено родителство ”, с цел да могат повече деца да живеят и със своите татковци.

Протестът се провежда от Фондация „ Споделено родителство “. Фондацията е организация, отдадена на подобряването на живота на децата в разграничени фамилии посредством поощряване на споделеното родителство. Основните ѝ цели включват въвеждането на законодателни промени за гарантиране на равнопоставеност сред родителите и обезпечаване на непоклатимост за децата. Фондацията се стреми към дейно осъществяване на правосъдни решения, оборима хипотеза за споделено родителство с най-малък обезпечен интервал за времето, прекарано с всеки родител, и въвеждане на правилото " едно дете, едно дело ". Също по този начин, фондацията интензивно се бори против родителското отчуждаване и упорства за равна конституционна отбрана на бащинството.

Пред БГНЕС Слави Несторов, създател на фондация " За споделено родителство “ сподели, че е основал фондацията заради персонален претекст. “Тогава се сблъсках по-дълбоко с казуса и видях, че това е сериозен проблем на обществото. Видяхме, че над 50 000 майки и татковци страдат и над 50 000 деца в България страдат от родителско отчуждение. Това беше главният претекст да основа и да учредя фондация " За споделено родителство “, уточни той.


Несторов акцентира, че те упорстват за споделеното родителство. “Ние сме тук за нашите деца, тъй като всички татковци и майки имат вяра, че бъдещето на едно крепко общество е в нашите деца. За да бъдат здрави душевен, децата имат потребност и от двамата родители, имат потребност да прекарват време и с мама и баща ”, счита той.

Според него законът би трябвало да постави рамка и тя би трябвало да бъде “споделеното родителство ”.

Мирослав Цонков е участник в митинга за повторно. Пред БГНЕС той уточни, че и майката и бащата имат общ знаменател, който се назовава родител. “Когато и двамата родители, без значение от връзките между тях, сложат преди всичко детето, неговите ползи и усеща, то сигурно през днешния ден нямаше да бъдем тук, тъй като няма да бъде позволено родителското отчуждение ”, разясни той.


Той счита, че измененията в нормативната база на Семейния кодекс би трябвало да обезпечат опция и двамата родители да получават и дават внимание на детето, тъй като то би трябвало да бъде отгледано в хармонична среда.

“Когато любовта си отиде сред двама страдат децата и мисля, че това е неверно ”, акцентира Цонков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР