Множество ключови пътища в страната са затворени за движение заради

...
Множество ключови пътища в страната са затворени за движение заради
Коментари Харесай

Не тръгвайте на път! Затворени за движение са голяма част от пътища в страната

Множество основни пътища в страната са затворени за придвижване поради изобилните превалявания от сняг.

Пътят Варна-Добрич е затворен за придвижване на тежкотоварни коли, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайморския град.

В града е наводнен подлезът на улица „ Шипка “, доста вода, която затруднява придвижването, има в региона на Летния спектакъл.

Стълб от уличното осветяване на ул. „ Стара планина “ е паднал, получени са голям брой сигнали за паднали клони и билбордове.

Снегонавявания има и в региона на Провадия и Ветрино, допълват от полицията.

Затворен за придвижване за всички моторни транспортни средства заради навявания е пътят Шумен-Силистра. Поради понижена видимост към 06:00 ч. е затворен за придвижване и първокласният път Шумен-Разград-Русе, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Въвежда се краткотрайно ограничаване на придвижването по Ришкия проход за тежкотоварни коли с маса над 12 тона. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Екипи на полицията са на място и наблюдават за спазването на въведените ограничавания.

Около 03:30 ч. в дежурната част на Областната дирекция е постъпил сигнал за настъпил случай на пътя Шумен-Велики Преслав. Изпратеният на място екип е открил, че при осъществяване на оглед на пътя и на рисково надвисналите клони чиновник на пътноподдържащата компания е бил ударен от лидер на лек автомобил. Мъжът е откаран за обзор в шуменската болница. Към момента няма информация за положението му, допълниха на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен.

Затворени за придвижване на леки коли над 12,5 тона са всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич, заяви дежурният в Областно пътно ръководство. Към момента девет машини работят по разчистване на направленията. 

Без ток е цялата община Крушари, заяви за Българска телеграфна агенция оперативният дежурен. При тях бурята е почнала след 3 часа сутринта. 

В Тервел няма сигнали към оперативния дежурен, вятърът е утихнал, бурята се е разразила към 2 часа.

Оперативният дежурен в община Генерал Тошево сподели, че има снегонавявания тук-там, само че машините не са спирали да чистят общинската пътна мрежа. 

В общините Шабла и Каварна няма сигнали за обитаеми места без ток и вода, там към момента вали дъжд. 

Оперативният дежурен в община Балчик заяви, че в част от Белия град няма ток, само че няма сигнали от села за повреди. 

В община Добричка също не са постъпвали сигнали за села без ток и вода. 

В град Добрич машини почистват пътните артерии, като няма сигнали за региони без ток и вода, сподели оперативният дежурен. 

От автогарата оповестиха, че няма да пътуват рейсове по междуградските линии. 

От Хидрометеорологична обсерватория Добрич показаха, че снежната завивка е 10 см, а скоростта напразно е 13 м/с, температурата е 0 градуса. 

В региона снегът заваля малко след среднощ, като се чака утежняване на метеорологичната конюнктура денем. Съветът на институциите е да не пътувате, в случай че не е неотложно. 

По автомагистрала " Хемус " е лимитирано придвижването за коли над 12 тона, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна.

От там прецизират, че ситуацията във Варна стартира съществено да се усложнява.

По-рано пътят Варна - Добрич бе затворен за тежкотоварни коли.

Два полета от и за летище Варна са анулирани поради неприятни метеорологични условия, сочи информация на уеб страницата на аеропорта.

И двата полета са на компания Turkish Airlines.

Отменени са полети от и до Истанбул, единият от които би трябвало да кацне във Варна в 9:20 часа, както и в противоположната посока, който би трябвало да излети в 10:10 часа.

Червен код за значителни снеговалежи и плевел вятър издадоха от Национален институт по метеорология и хидрология за 26 ноевмври (неделя) в областите Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

Ще има виелици, навявания и формиране на преспи. 

В седем области от източната половина на страната е в действие втора степен (оранжев код) за мощен и стремителен вятър, превалявания от сняг, преспи и навявания. В дванайсет области от западната половина на страната е в действие първа степен (жълт код) за мощен и стремителен северозападен вятър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР