Множество изследвания са доказали полезността на ябълките. Според ново проучване

...
Множество изследвания са доказали полезността на ябълките. Според ново проучване
Коментари Харесай

Ябълките са лекарство за сърцето

Множество проучвания са потвърдили полезността на ябълките.

Според ново изследване ябълките оказват позитивно влияние и върху сърдечно-съдовата система.

Специалистите споделят, че изгодите от този плод за сърцето са толкоз впечатляващи, че ябълката може да бъде препоръчвана даже и като лекарство.

Резултатът от опитите посочил, че постоянната консумация на ябълки понижава неприятния холестерол в кръвта с до 23%.

В проучването взели участие 60 дами на възраст сред 45 и 65 години. Половината от доброволките трябвало да употребяват сушени ябълки в продължение на 1 година, а останалата половина - сини сливи за същия интервал от време.

 Ползи от ябълките

При дамите, които ядели ябълки, се забелязало доста понижаване на тежестта и равнищата на неприятния холестерол. Тези дами свалили непотребни килограми без специфични диети.

Учените поучават хората да хапват по-често ябълки, с цел да се преборят сполучливо с нарушената обмяна на субстанции в организма, зародила поради изобилието на въглехидратни храни и мазнини.

Ябълките съдържат витамините А, B, C, E, микроелементите желязо, мед, манган и минералните субстанции - калий и натрий.

Витамин Е понижава целулита, отстранява повредените тъкани и стяга структурата на кожата.

 Състав на ябълки

Балансираните субстанции - целулоза и пектин, които се съдържат в ябълките, работят благотворно на обмяната на веществата, а оттова и на храносмилането.

Витамин С укрепва имунната система и понижава риска от появяването на сърдечно-съдови болести.

В една ябълка се съдържат единствено 70-100 калории и от нея не се пълнее, само че в това време може сполучливо да размени шоколада или бонбоните, като удовлетвори потребностите на организма от захар.

Ябълковият сок обезврежда нездравословните бактерии в устата, които унищожават зъбния гланц. А фитонутриентите в него понижават риска от болести на основния мозък, като Паркинсон и Алцхаймер.

Установено е, че всекидневната консумация на 5 ябълки способства за намаляването равнището и на респираторните болести, в това число астмата.

За да се запазят оптимално питателните субстанции в ябълката, тя би трябвало да се яде с кората. В кората и месестата част директно под нея се съдържат повече флавоноиди, витамин С и пектин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР