МНОЖЕСТВЕНАТА СКЛЕРОЗА СРЕЩА ЕДИН АЮРВЕДА ВАЙДИЯ*На 29 юли ще се

...
МНОЖЕСТВЕНАТА СКЛЕРОЗА СРЕЩА ЕДИН АЮРВЕДА ВАЙДИЯ*На 29 юли ще се
Коментари Харесай

ФОНДАЦИЯ „МС-МОГА САМ“ ПРЕДСТАВЯ

" МНОЖЕСТВЕНАТА СКЛЕРОЗА СРЕЩА ЕДИН АЮРВЕДА ВАЙДИЯ* "

На 29 юли ще се състои международната премиера на документалния филм, отдаден на аюрведичната терапия и лекуване на тежки дегенеративни и неврологични болести в единствената профилирана клиника в света
- Ayush Prana (Керала/Индия)

 width=

На 29 юли (събота), от 16 ч. Фондация " Министерски съвет - Мога Сам " ще показа международната премиера на документалния филм " Множествената склероза среща един аюрведа вайдия " / тайната рецепта за лекуване на човешкия мозък. Прожекцията ще бъде част от семинара " Мога Сам и Зная Как ", отдаден на менталното здраве, проведен от Фондацията. Сред формалните посетители на събитието е доктор Прашант Рагаван, който идва в България по покана на Фондация " Министерски съвет – Мога самичък " за формалната премиера на кино лентата. Той е потомствен аюрведа терапевт и създател на клиниката Ayush Prana в Керала.

Документалният филм " Множествената склероза среща един аюрведа вайдия " е отдаден на най-древната просвета за живота аюрведа и включва разказите на хора от целия свят, намерили своето решение за превъзмогване на тежки дегенеративни и автоимунни диагнози в аюрведичната медицина. Филмът е с български надписи, а прожекцията му е изцяло безвъзмездна. Поради лимитираният брой места в залата е нужна само предварителна регистрация, която може да бъде направена на следния линк: https://bit.ly/46rrEMM

Режисьор на кино лентата е Николай Василев, създател и режисьор на поредност от документални филми и телевизионни продукции, измежду които Ваклуш, Формулата на Тео, Пътят към Тива и доста други. На следния линк е формалният филмов откъс на кино лентата: https://www.youtube.com/watch?v=fC27SWZPc5w&t=3s

Преди прожекцията ще поговорим повече по тематики, свързани с менталното здраве и аюрведичната терапия при лекуването на тежки дегенеративни болести с гост-лектори в семинара:
•    Райна Соколова, логотерапевт - " Защо смисълът лекува? "
•    Калина Радичева, V дан юмейхо терапевт, водещ на програмата за личностна промяна План да Бъда -
" За изцелителната формула – йога, юмейхо, медитация и психотерапия /
•    д-р Прашант Рагаван, аюрведа доктор, клиника Аюшпрана, Керала, Индия – " Как Аюрведа лекува душeвността и тялото? "
•    Семинарът и прожекцията на кино лентата ще се проведат от 16:00 - 20.30 ч. в Кино Люмиер, Площад България 1, Малкото НДК.

 width=

Водещ и хазаин на събитието е Биляна Савова, създател на Фондация " МС-Мога Сам ". Преди 15 години е диагностицирана с дегенеративното заболяване множествена склероза и това е повода да стартира търсенето й на ново схващане на тялото и душeвността, както и на лечения, които да й оказват помощ и да включат нейните вътрешни лечебни сили. Вече повече от 5 години тя споделя опита си с хора, които желаят да тръгнат по този път. Биляна намира своето решение за пълностоен живот с тази диагноза благодарение на доктор Прашант и неговият екип в клиниката Ayush Prana.  
Биляна Савова е идеолог и визионер на стратегиите за личностна промяна План да Бъда / Plan to Be, 8for8, I AM ME, както и на корпоративната стратегия за осъзнатост 20 hours of mindfulness. Тя е дълготраен арт шеф на списание EVA,  притежател на премиите " Жена на годината, категория общество / 2016 ”, " Будител на 2018 ”, " Вдъхновител / 2018 ”. Лектор в семинарите TEDxVitosha, " Свободата да бъдеш ”, конгрес " Дълголетие ”, както и в редица корпоративни мотивационни събития на UniCredit Bulbank, Ernst &Young България, Bosch България, " She is the One ” / Dir.bg, " See It Be It ” / NobleGraphics, " Трансформация ” / OM Yoga & Generator, SAP Labs Bulgaria, Kaolin Bulgaria и доста други.

Всяка година, под шапката на фондация Министерски съвет – Мога Сам, провежда летни семинари на разнообразни тематики свързани със здравето. Семинарът, който ще се състои на 29 юли в Кино Люмиер е 8-ят семинар, който се провежда от Фондацията.

За повече информация обвързвана със събитието ни пишете на имейл: [email protected]

За Фондацията:
Фондация Министерски съвет – МОГА САМ е неправителствена организация, която работи в помощ на пациенти с диагноза Множествена склероза и други дегенеративни болести. Създадена като придвижване през 2013 година и записана през септември 2015 година, Фондацията оказва помощ на хората и техните близки в посока образование да се оправят сами – душевен и физически в живота с Министерски съвет диагноза. Помага в търсенето на благоприятни условия за качествено възстановяване на живота им – освен посредством смяна на персоналната им среда като условия за живот, само че и посредством даване на информация за всички съществуващи способи за лекуване, които да дават на диагностицираните опция сами да вършат осведомени избори за тяхното здраве и лекуване.

Фондацията се финансира от дарения и доброволческа поддръжка. Вече втора година хора от цяла България изпращат сгънати оригами фигури на жерави, които Фондацията трансформира в красиви декоративни пана, за които търси спонсори като част от акцията " Свързани: 1000 жерави в поддръжка на хората с множествена склероза ".  Благодарение на събраните средства и доброволния труд, Фондацията съумява да помогне на хора с Множествена склероза и други автоимунни и неврологични болести и на техните близки с обезпечаването на достъп и финансиране на психотерапевтични съвещания посредством програмата за ментално здраве " Изборът ".

Един от правилата, по които действа Фондацията, са персоналните срещи на Биляна Савова с диагностицираните с Множествена склероза в цялата страна в търсенето на самостоятелни решения, мотивиращи диалози, съставянето на режим на хранене и двигателна интензивност, и доста други способи за поддръжка.

www.mogasam.org
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР