Многопрофилната болница за активно лечение Св.Иван Рилски в Разград дава

...
Многопрофилната болница за активно лечение Св.Иван Рилски в Разград дава
Коментари Харесай

Разградската болница отваря врати за още специализанти

Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Св.Иван Рилски " в Разград дава късмет за придобиване на компетентност на още млади лекари.

Обявените места за специализанти са в 12 медицински посоки, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.

По едно свободно място има за придобиване на компетентност по акушерство и гинекология, анестезиология и интензивно лекуване, клинична лаборатория, нервни заболявания, ортопедия и травматология, образна диагностика, педиатрия, психиатрия и ушно-носно-гърлени заболявания. По двама експерти се търсят за работа в отделенията по вътрешни заболявания, пневмология и фтизиатрия и хирургия.

Желаещите да аплайват за заемане на работните места в отделенията на болничното заведение, която е акредитирана като база за придобиване на компетентност, би трябвало да заяват това документално в здравното заведение.

Директорът на лечебното заведение доктор Гечо Жеков съобщи, че към днешна дата в разградската болница работят 15 лекари-специализанти .

По думите му обаче казусът с неналичието на задоволително медицински личен състав в болничното заведение в Разград не е решен. Недостиг има освен на лекари, само че и на медицински сестри. В Инфекциозното поделение на болничното заведение да вземем за пример няма нито един локален кадър-инфекционист. Там са привлечени експерти от прилежащи области, разяснява още доктор Жеков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР