Много ясно казах, че със стара дата не може да

...
Много ясно казах, че със стара дата не може да
Коментари Харесай

Борисов: Ясно казах, че мигранти със стара дата няма да приемаме

Много ясно споделих, че със остаряла дата не може да одобряваме мигранти. Това сподели пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка публикувана по-рано информация от непознати организации, че немският канцлер Ангела Меркел е постигнала съглашение с 14 страни за връщане на мигранти.
Ако някой има потребност от мигрантите да ги вземе. Защо би трябвало ние да бъдем наказвани, сложи въпрос министър председателят на България.
„ Предложих за 1 или 6 месеца да спрем достъпа до Европейски Съюз, да си решим умерено всички проблеми. Винаги съм бил за европейски решения. Бил съм нападнат за това в България, само че в тази ситуация мисля, че позицията ни е еднообразно правилна към всички “, сподели още Борисов, представен от организация Фокус.
„ Винаги съм казвал, че Германия е моторът на Европа. Винаги съм казвал, че последното десетилетие канцлерът Меркел е съдействала за просперитета и то в цялостния размер на цяла Европа, освен на Германия. Разговарях предходната седмица и с премиера на Бавария. Били сме постоянно най-солидарни. Само че аз солидарността я разбирам по различен метод всяка страна да си носи отговорността за границата. Говоря за външните страни. Да, когато вълната пристигна, всички бяхме неподготвени, само че в България по най-бързия метод две държавни управления избраха да построяват съображенията. Изградихме ги – над 230-240 километра. Инвестирахме в полиция, жандармерия, сменихме закона, пратихме армията. Получихме и финансова помощ от Европейска комисия “, сподели още Борисов. По думите му миграционният поток е редуциран до нула.
Благодарим. А и дадохме принос със срещата на върха сред Европейски Съюз и турския президент Ердоган. Така че напъните на България плюс работещото съглашение сред Европейски Съюз и Турция подсигуряваха външните граници на Европейски Съюз. Това е взаимност. Много ясно споделих, че със остаряла дата не можем да одобряваме мигранти, тъй като не сме отговорни, че сме последни в Европейски Съюз. От 2015 т. до четвъртък против петък през нощта сме защитавали една и също позиция, която е работеща за всички европейски страни “, акцентира той.
Според него тя е ориентирана към това по едно и също време да се задействат трите ограничения.
„ Мислех, че откакто сме се спогодили с толкоз труд, тази тематика ще се работи, а няма да се разяснява. Трите ограничения би трябвало да работят по едно и също време и да влязат (в сила) по едно и също време. Първата – обезпечаване изрично на външните граници на Европейски Съюз посредством финансова помощ, хора, техника за Гърция, Италия, Испания и България. Едновременно с това да се договаря с страни, без да им се посочват имената отвън Европа, където да се създадат такива „ хот спотове “, или платформи, с цел да може хората, които си мислят, че могат да намерят работа и прехранване в Европа да отидат там. Категорично да се разделят двата типа мигранти – бягащите от войната от икономическите. Това не е едно и също “, акцентира Борисов.
„ Самите ние, когато българи отидат в Европа, ние тихомълком си връщаме много от нашите сънародници, които не се занимават там с това, което законът повелява.
Третото е да се приказва за вторичното преразпределение в Европа. Сиреч, в случай че една страна е изпуснала мигрантите, минали незаконно, не си е изпълнила уговорките, тогава разбирам – да се върнат. Но тези, които са влезнали по формален път, според всички съглашения и да отишли да търсят препитанието си в Европа една част първо по какъв метод ще бъдат върнати още веднъж и второ, за какво ни санкционират за нашето изпитание и старание “, сложи въпрос Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР