Много вероятното предстоящо одобрение на модерни системи за противовъздушна отбрана

...
Много вероятното предстоящо одобрение на модерни системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Джонатан Еял: С комплексите Patriot, Западът дава послание към руснаците е, че не могат да продължат безнаказано да унищожават инфраструктурата на Украйна

Много евентуалното идно утвърждение на съвременни системи за противовъздушна защита на Съединени американски щати за Украйна може да предложи по този начин нужния подтик за нейните сили и навременна проява на поддръжка от нейните съдружници, до момента в който страната устоя на дълга и сложна зима, написа NBCNews.
 
Вашингтон е подготвен да удовлетвори отдавнашното и неведнъж искане на Киев, като изпрати ракетни системи Patriot, изпълнявайки обещанието си да укрепи в допълнение способността на Украйна да осуети повтарящите се съветски офанзиви както против нейните военни обекти, по този начин и против гражданската инфраструктура. Одобрението на проекта от министъра на защитата Лойд Остин евентуално ще пристигна по-късно тази седмица, като известието е допустимо още в четвъртък, са декларирали пред медията трима американски чиновници.
 
Системата Patriot освен ще даде на Украйна жизненоважна нова мощ да пази градовете си от ракетни офанзиви, само че също по този начин илюстрира, че засилените старания на Кремъл не са съдействали доста за подкопаването на западната поддръжка за идеята на Киев, споделиха военни анализатори. След вълна от зашеметяващи украински победи, новината също по този начин загатва за признанието, че изискванията са изместили фокуса на войната във въздуха с настъпването на зимата. Patriot — главното оръжие земя-въздух на въоръжените сили на Съединените щати, което се употребява в целия свят - е акроним, описващ по какъв начин работи неговата система (Проследяващ радар с фазирана решетка за прихващане на цел, бел. ред.).
 
Системите Patriot нормално изискват обслужващи сформира от до 90 души да преминат минимум 10 седмици образование, макар че единствено трима бойци могат да стрелят с нея, в случай че е належащо, сподели армията на Съединени американски щати, а украинските въоръжени сили преди този момент към този момент надвишиха упованията във връзка с това какъв брой бързо техните военни усвояват потреблението на западни оръжия. 
 
Тежката зима в Украйна се усеща в цялата страна, като доста региони са без електричество или отопление след бомбардировка от съветските сили, унищожени електроцентрали, линии и подстанции. Температурите бяха избрани да доближат до минус 6 градуса по Целзий в сряда вечерта в столицата. Студеното време и появяването на гъста тиня, която съставлява доста затруднение за нахлуващите съветски транспортни средства още от началото на войната през февруари, се чака да забавят бойните интервенции на земята, само че въздушните удари и офанзивите с дронове не престават. Войната се трансформира в очите на някои западни чиновници в борба за това кой има най-вече боеприпаси.
 
Експерти споделиха, че евентуалното предложение за Patriot идва след месеци на интензивни съветски офанзиви, които са изтласкали украинската защита, най-вече съоръжение от епохата на Студената война, наследено от разпадането на Съветския съюз, до границата им. " С навлизането в зимата количеството на маневрените интервенции на земята по време на войната ще намалее заради всички аргументи, които знаем - времето, изискванията и така нататък ", разяснява Джонатан Еял, асоцииран шеф в Royal United Services Institute think tank в Лондон.
 
" Така че е доста евентуално Русия да поддържа натиска от въздуха, като се пробва систематично да унищожава украинската инфраструктура. Затова е доста значимо за западните поддръжници на Украйна да погледнат още веднъж украинската противовъздушна защита. Времето и моментът са значими ", сподели той.
 
Рано в сряда съществуващата украинска противовъздушна защита смъкна 13 създадени в Иран дрона Shahed в столицата на страната, заяви градската военна администрация на Киев в канала си в Telegram. Високопоставени американски чиновници считат, че Русия дава невиждана военна и техническа поддръжка на Иран в подмяна на оръжия.
 
Ракетите Patriot не вземат решение казуса с дроновете, които са прекомерно дребни, с цел да бъдат открити от множеството системи за противовъздушна защита (освен това е безсмислено потреблението на струващите милиони ракети на системата Patriot да се употребяват за унищжаване на дронове, струващи няколко десетки хиляди $, бел. ред.), добави Еял, само че новите оръжия в действителност обезпечават значим спомагателен пласт за противовъздушна защита на украинската войска.
 
Също по този начин, като се има поради тежкият, уморителен темперамент на войната - която към този момент е повече от 300 дни - доставката на най-съвременни оръжия демонстрира, че западните поддръжници на Украйна няма да толерират многократните набези на съветския президент Владимир Путин против гражданска инфраструктура.
 
" Политическото обръщение към руснаците е, че не могат да продължат безнаказано да унищожават инфраструктурата на Украйна, което Путин прави всеки ден. Те не могат да създадат това, без Западът да достави по-добри и по-сложни оръжия на украинската войска ", сподели Еял.
 
Украйна желае увеличение на огневата мощност земя-въздух доста преди пълномащабното навлизане на Москва тази година. Докато съветските танкове прекосяваха през границата през февруари, сегашни и някогашни американски чиновници и специалисти по защитата споделиха на NBC News, че редица опасения - в това число, че оръжията могат да предизвикат Русия или да попаднат в съветски ръце - са попречили на Съединени американски щати и техните съдружници да удовлетворят украинските претенции.
 
За някои анализатори това отвращение е резултат от съветска акция за заплашване на Запада, която едвам в този момент се пренебрегва. " Това е още една стъпка в постоянното превъзмогване от Съединени американски щати на напъните на Русия да я възпира от помощ за Украйна ", сподели Кийр Джайлс, специалист по Русия и съветник в Chatham House, мозъчен концерн в Лондон.
 
" Видяхме еволюционен развой на Съединени американски щати, които дават по-съществени качества на Украйна, защото излиза наяве, че " алените линии " на Русия не са нищо повече от блъф и фукане, като огромна част от реториката на Кремъл ", сподели той. Джайлс добави, че предлагането за Patriot от Съединени американски щати също е самопризнание, че природата на войната се е трансформирала: от поредност сухопътни офанзиви в опит да се завладяват огромни градове през февруари до бомбардиране на цивилни центрове и битка за опазване на превзетата територия.
 
" Жизненоважната борба за бъдещето на Украйна не е на фронтовата линия - вместо това тя е в отбраната на цивилното население и основните центрове от акцията на Русия с дронове и ракети, предопределена да постави завършек на съпротивата на Украйна, като направи страната необитаема ", сподели той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР