Много въпроси повдига история за насилие и непрекъснат тормоз над

...
Много въпроси повдига история за насилие и непрекъснат тормоз над
Коментари Харесай

7 години тормоз! Българка разказа смразяваща лична история

Много въпроси повдига история за принуждение и непрестанен тормоз над жена от Видин. В този случай жертвата е алармирала неотложно и насилникът е получил ограничаваща заповед, единствено че тя е нарушавана десетки пъти, а той към момента е на независимост и продължава да я заплашва, съобщи Българска национална телевизия.

„ На една Нова година сподели, че това е последната Нова година, че няма къде да отида, няма какво да направя, ще съм беззащитна, децата ми пищяха от смут. Бях заплашвана, че ще бъда залята с киселина “, съобщи Диана Сеймянова пред публичната медия.
-->
Това е една дребна част от живота, който води към този момент седма година, откакто през 2016 година се разделя със брачна половинка си.

„ Започнаха набези, закани, закани за ликвидиране, преследвания, денонощен тормоз, нахлуване в персонален парцел. Блъскаше ме с автомобила си, даже когато децата ни бяха в моя автомобил – блъскаше автомобил в автомобил “, описа Диана.

След случаите Владимир Пеков е наказан на 9 месеца, само че условно. А Диана съумява да получи ограничаваща заповед против него. Оказва се обаче, тя я пази единствено на хартия. „ 13 пъти бяха установени нарушаванията на ограничаващата заповед, т.е., аз по никакъв метод не почувствах отбрана от тази заповед “.

Следва второто дело в съда за опасност за ликвидиране, което тече към този момент 4 година Спечелено е на първа инстанция, само че върнато от втората.

„ И тук делото не се връща или не се оправдава подсъдимия, заради липса на доказателства, а се връща заради неналичието на претекстове. Въззивната инстанция – вторият съд, споделя, че първият съд не се е стимулирал добре при постановяването на присъдата. Тук би трябвало да се промени законът. Според мен би трябвало да има друга инстанция, пред която да могат да се апелират всички актове, не би трябвало да има хора, които да се произнасят и да няма пред кой съд да облажваш, изключително когато си жертва на принуждение “, съобщи Стефан Стефанов, юрист на Диана.

Сега Диана е обезпокоена, че още веднъж ще би трябвало да изчака още 4 години, с цел да се преразгледа нейният случай. „ Пак едно блуждаене, едно доказване, от инстанция на инстанция, от полиция в прокуратура, в съд. Един обаян кръг. Аз бъдещите 4 години не знам дали ще оцелея и дали ще бъда жива “.

Диана е обезпокоена най-вече дали ще може да отбрани децата си, откакто даже ограничаващите заповеди, не са съумели да предпазят самата нея.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР