Много важно е нашата дипломация да бъде и практична и

...
Много важно е нашата дипломация да бъде и практична и
Коментари Харесай

Захариева: Дипломацията ни трябва да бъде практична и да презентира България като добро място за инвестиции



Много значимо е нашата дипломация да бъде и практична и да презентира България като положително място за вложения. Това съобщи пред публицисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след откриването на обичайна годишна среща на посланиците на България, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Външният министър увери, че при визитите ѝ в различен други страни постоянно намира време да се види с целия състав на българските посолства там.

Захариева изясни, че желае да чуе проблемите на посланиците и нещата, които те смятат, че могат да се подобрят като съгласуваност сред София и съответната столица.

Вицепремиерът разкри, че в Министерство на външните работи до неотдавна се е плащало с таксови марки. „ Трябваше да отидеш до прилежащия пощенски клон, да се върнеш в министерството и да си дадеш таксовата марка. Дори там нямаше постерминали. Вече има “, изясни Захариева. По думите ѝ остарялата техника и тесните пространства са проблем. „ Те не са пригодени за толкоз наши съграждани в чужбина. Изпращаме и архитекти и инженери да забележим къде можем да разтеглим салоните, в които се чака, с цел да не стоят нашите съграждани извън “, добави министърът.

Според нея напъните би трябвало да са ориентирани към електронните услуги, защото без тях колкото и да се уголемяват пространствата, в които се чака и колкото и консулски чиновници да се изпращат, това няма да бъде задоволително. По думите на Захариева отпадането на електронния автограф е предизвикателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР