“Много важни задачи стоят за решаване в следващия парламент. Най-важните

...
“Много важни задачи стоят за решаване в следващия парламент. Най-важните
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Първите закони, които ще внесем, са за таван на цените и срещу спекулата

 izbori_2023_v1_014

“Много значими задания стоят за решение в идващия парламент. Най-важните от тях са оправянето с цените, с растящите неравенства, приходите на българските жители. Затова и един от първите закони, които ще внесем, касае точно този проблем - закон за таван на цените. Такъв към този момент е натрапен в няколко европейски страни и дава доста положителни резултати. ”

Това съобщи лидерът на листите с претенденти за народни представители на “БСП за България ” във Враца и Хасково Атанас Зафиров в ефира на БСТВ.

По неговите думи, в изискванията на тежка рецесия се е видяло, че пазарните механизми не работят по допустимо най-хубавия метод и страната би трябвало да се намеси доста уверено “Затова и ние настояваме за подобен таван на цените на главните потребителски артикули, както и закон против спекулата ”, акцентира той.

“Искаме да се преразгледа въпросът по отношение на даването на оръжие и военна техника на Украйна, което ни направи страна в спора. Това също ще бъде на дневен ред в нашата законодателна стратегия, наред със закони, касаещи приходи, обществени неравенства, опазване на обществени придобивки, подкрепяне на хора в неравностойно състояние ”, сподели още Зафиров.

Социалистът обърна внимание на различен въпрос, който е във фокусът на левицата - референдумът на Българска социалистическа партия против джендър идеологията в учебните заведения. Зафиров уточни, че следва да бъде образуван предприемчив комитет, в който място намират видни общественици, интелектуалци, спортисти, хора с име и престиж в обществото.

“Това е тематика, която доста вълнува българското общество. Срещаме голяма поддръжка. Стотици хора всеки ден звънят и желаят да се включат в подписката, в организацията и в провеждането на този референдум. След структурирането на идващото Народно заседание ние доста бързо ще задвижим процесите, с цел да организираме референдума и да го спечелим. България би трябвало да остане остров на спокойствието и да продължи да резервира обичайните християнски фамилни полезности - нещо, което ни е съхранило през вековете и ни е избавило като народ и нация ”, съобщи по тематиката Атанас Зафиров.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия, който е и претендент за народен представител от Враца и Хасково, напомни, че в предходния парламент левицата е предложила доста съществени санкции за каналджийството, само че макар декларираната поддръжка от другите парламентарни сили, законът стигна единствено до първо четене. “В същото време всекидневно сме очевидци по какъв начин този проблем се задълбочава. В един от районите, където имам достойнството да съм лидер на листата - Хасково, тематиката е изключително сензитивна. Трябва да покажем, че страната има волята да се оправи с този проблем. За да стане това, би трябвало координирана работа сред всички управляващи - законодателна, изпълнителна и правосъдна ”, изясни Зафиров.

Той уточни, че Българска социалистическа партия е предложила същият метод по отношение на пияните и дрогираните водачи - увеличени санкции, конфискация и бързи процеси - само че още веднъж не се е намерила политическата воля в 48-ото Народно заседание. “Тази ужасяваща война по пътищата ни затрива като нация. Затова трябват фрапантни ограничения ”, безапелационен бе Атанас Зафиров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР