Много тежки съперници получиха столичните грандове Левски и ЦСКА-Сф от

...
Много тежки съперници получиха столичните грандове Левски и ЦСКА-Сф от
Коментари Харесай

Трудни съперници за Левски и ЦСКА-Сф

Много тежки противници получиха столичните грандове Левски и ЦСКА-Сф от жребия за 1/8-финалите за Купата на България. " Сините ", които държат върха с 25 трофея, би трябвало да отстранят трансформиралия се в " черна котка " Черно море, от който имат горчиви мемоари с 3 следващи загуби - на финала за трофея през 2015 година (1:2) след продължения, 2:3 в 1/8-финал на " Герена " през 2016 година и с 6:7 след дузпи (2:2) през 2018-а на " Тича ".
ЦСКА-Сф пък ще има мъчно посещение на амбициозния план Арда, като дебютантите в елита не крият желанията си да продължат и в борбите за купата. Срещите са ориентирани за 29-31 октомври и не е ясно къде Арда ще одобри " алените ", поради ремонта на стадиона в Кърджали.
Дебютантите играят много мощно в шампионата и изостават единствено на 1 т. от неособено безапелационния столичен гранд, а дуелът им за шампионата в София бе много завързан и бе извоюван мъчно с 3:2 от отбора на Гриша Ганчев. При това отпред на арденци е някогашният треньор на " алените " Стамен Белчев.
Шампионът и водач в шампионата Лудогорец извади значителен шанс при определянето на противника. Разградчани ще гостуват в София на Септември - един от петте втородивизионни тима достигнали до 1/8-финалите. Според регламента жребият не беше дирижиран и тимовете от втория ешелон нямаха преимущество за семейството, което получи първия изтеглен отбор за дуелите.
Така водачът във Втора лига ЦСКА 1948 ще гостува в Стара Загора на Берое, въодушевен от първата победа над другия ЦСКА-Сф след 29-годишна суша.
Актуалният притежател на трофея Локомотив Пл ще продължи отбраната му с мач на " Лаута " против Литекс. Има и самобитно дерби на Северозапада във Враца, където елитният локален Ботев ще посрещне единствения селски отбор от Втора лига Кариана Ерден.
Сметки имат да уреждат Славия и Ботев Пд в " Овча купел ", откакто предходната година " белите " изгубиха скандалните борби с " жълто-черните " в полуфиналите.
Интересен конфликт следва сред Ботев Гълъбово и последния в елита Витоша Бистрица, откакто домакините изххвърлиха в предходния кръг различен първокласен отбор - Етър.
Купа на България, 1/8-финали
Ботев Гъл - Витоша Б; Арда - ЦСКА-Сф;
Славия - Ботев Пд; Септември - Лудогорец; Левски - Черно море;
Локо Пд - Литекс; Ботев Вр - Кариана Ерден; Берое - ЦСКА 1948.
„ Нали е чоп, който тим ни се падне, това е. Сериозни мачове. Виждаме, че множеството тимове са от елита. Все отново шампионатите към този момент вървят и в трите групи и са забавни, най-много за почитателите са забавни. Купата постоянно е била забавна. Ще отида този път в Кърджали, тъй като по обвързване играем за Купата на България. Нищо, че предишния път не ме поканиха. Не мога да разясня положението на тима. Решението за вратарите вие ще го тълкувате. Да отида на вратата да застана ли”, съобщи колоритният почетен президент на ЦСКА-Сф Димитър Пенев.
" Всички тимове, които са достигнали дотук, са мощни. Може би сме любимци, само че няма да бъде лек мачът с Литекс ", означи спортният шеф на " черно-белите " Георги Иванов-Гонзо. Според него тимът му е добре квалифициран и ще играе с триумф и на двата фронта. " Специално за шампионата още нищо не е ясно, има прекомерно доста мачове, които ще дефинират класирането. Винаги който е хазаин, има преимущество, само че няма да подценим тима на Литекс, нищо че е във Втора лига. Да, желанието на притежателя Христо Крушарски беше да играем с Левски, само че мисля, че в случай че вървим напред в шампионата, и Левски няма да ни избяга. Не намирам логичност да се ограничи влизането в нашето състезание на вратари, които са отвън Европейски Съюз. Но по този начин или другояче Локомотив това не го касае, защото имаме български вратари и те са от най-хубавите в шампионата. По принцип колкото повече ограничим чужденците, толкоз по-силен народен тим ще имаме. Това обаче не може да се случи поради Европейския съюз, само че не считам, че вратарският пост в България е най-проблемен, с цел да взимаме такива решения ", приключи Гонзо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР