Много студен фронт идва от Западна Европа и ще достигне

...
Много студен фронт идва от Западна Европа и ще достигне
Коментари Харесай

Легендата Минчо Празников още го може, поправи колегите си за идващия студ

 " Много леден фронт идва от Западна Европа и ще доближи страната ни в петък. От тогава до края на седмицата температурите ще паднат доста, само че няма да са чак с 20 градуса надолу, както предвиждат някои сътрудници. Причината е, че сега е доста топло за сезона и ще усетим забележителна разлика. Валежите няма да са доста, само че въпреки всичко ще ги има ". Това предвижда през вчерашния ден точно на 83-ия си рожден ден именитият метеоролог Минчо Празников. Въпреки напредналата си възраст той призна, че продължава да следи специалността и да се интересува какво време чака страната ни.

Сибирски мраз скова Западна и Централна Европа през последните дни. В Германия влаковете бяха спрени от придвижване, а в Нидерландия анулираха футболните мачове. Бяха анулирани и редица самолетни полети, на доста места инфраструктурата безусловно е парализирана. Проблеми има и във Англия. Очаква се сибирската зима да се задържи в Европа до края на седмицата.

" Освен брачната половинка ми дейната професионална активност десетилетия наред това беше моят живот и обич. Но, както забелязвате, годините минават, а времето не стопира да тече - това е законът на живота. Често се случва, даже и да ви се стори смешно, да ми се мярват пред очите диаграми и прогнози. Вярно е, че някогашен синоптик няма, само че едно е да си деен, друго е да си единствено наблюдаващ ", споделя Празников, който е пенсионер.

Емблематичният метеоролог признава, че пандемията от COVID-19 го кара да се усеща зле, оповестява " ".

" Здравето е най-важно в тези времена. Надявам се коронавирусът да отмине и да заживеем, както преди. Чувствам се неприятно поради COVID-19. Засега нямам недоволства, само че възприятието е неприятно. Повече време заставам у дома и се надявам да не се срещам с вируса ", добави Празников, който добродушно отпразнува в домашни условия персоналния си празник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР