Много собственици на луксозни автомобили, чийто социален статус трябва да

...
Много собственици на луксозни автомобили, чийто социален статус трябва да
Коментари Харесай

Ето защо шофьорите на скъпи лимузини се държат агресивно на пътя

Много притежатели на първокласни коли, чийто обществен статус би трябвало да е по-висок от междинния, постоянно се държат зад кормилото на автомобила си като гамени.

Този проблем се вижда освен в България, само че и в други страни, поради което в мрежата се разгласяват не малко клипове, обясняващи държанието на притежателите на колите от марката Mercedes-Benz, BMW или Audi.

Естествено, не всички се държат гаменски на пътя, само че шегите по адрес на тези коли не са инцидентни.

" Отговорите са еднопосочни: егоистични хора, които са спорещи, инатливи, неприятни и недоверчиви, много по-често са притежатели на коли от премиум класа, като Audi, BMW или Mercedes-Benz ", се споделя в пресрелийз, отдаден на проучване.

В проучването са взели участие 1982 финландски водача, а също и са били оценени техните видове персона. Идеята, която въодушевила водещия създател на проучването професорът по обществена логика на психиката от Хелзинкския университет Ян Ерик Льонквист, гласи, че водачите, " които минават на алено, лишават преимущество на пешеходците и по предписание карат неразумно и прекомерно бързо, по-често си купуват немски коли ".

Той е знаел, че проучванията от предишното са посочил, че водачите на скъпи коли по-често от останалите пренебрегват разпоредбите за придвижване по пътя и карат " неетично ".

Льонквист се опитал да отговори на въпроса: какви хора имат тези коли? В хода на проучването станало ясно, че това са по-малко дружелюбните, по-малко положителните и по-невнимателните мъже. При това той не намерил никаква връзка сред женската егоцентричност и първокласната лимузина.

" Тези черти на характера също изясняват за какво дадените водачи нарушават разпоредбите за придвижване по пътищата по-често от другите ", изяснява ученият.

Изследването е посочило, че проведените, амбициозните, уважаваните и ефикасните хора също постоянно избират премиум коли, желаейки да основат облик на самодостатъчност и надеждност. Разликата сред тези два вида водачи, без значение от това, какви коли карат те, се вижда по маниера на шофиране, приключва " Блиц ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР