Много шофьори са недоволни от факта, че интериорът на автомобилите

...
Много шофьори са недоволни от факта, че интериорът на автомобилите
Коментари Харесай

Какви са вредите от допълнителната шумоизолация на вашия автомобил?

Много водачи са недоволни от обстоятелството, че интериорът на колите им е прекомерно гръмък. Прекомерните звуци идват от гумите, от барабаненето на камъните по арките на колелата, от вятъра, който се " разхожда " по страничните огледала и така нататък. Следователно значително водачи прибягват до спомагателна шумоизолация, даже без да подозират, че тя може да навреди. Как, ви описваме в този момент.



Когато вземат решение да конфигурират спомагателна шумоизолация, водачите нормално не мислят какъв брой се покачва общото тегло на колата след такава процедура. Но една качествена спомагателна шумоизолация може да добави към 70 кг към общата маса на автомобила! Всичко зависи от размера и класа на автомобила и, несъмнено, от броя на шумоизолиращите панели, които се конфигурират.

В същото време увеличението на масата ще докара до редица проблеми. Най-баналното е увеличението на разхода на гориво. Ако " баровец ", притежател на първокласно SUV може да се помири с това, то за притежател на използван кросоувър това си е проблем, изключително с днешните цени на горивата. Но най-много непотребните килограми ще обиден коли поради риск да се наруши разпределението на тежестта по осите, което може да бъде даже пагубно при шофиране с висока скорост. По-специално, държанието на автомобила ще се промени в завоите, а спирачният път също ще се усили.

Продължаваме напред. По-тежките порти и капакът на багажника ще стартират да провисват с времето. В резултат на това освен гумените уплътнения ще се износят, само че и пантите, и боята ще пострадат. Така тътенът ще стане по-силен. Ще би трябвало освен да премахнете шумоизолацията, само че и да се занимавате с ремонт на каросерията, показва AutoMedia.



А се случва и след инсталиране на скъпа звукоизолация, самият водач да изпитва дискомфорт. Става прекомерно безшумно и човек стартира да се нервира от такава тишина с нискочестотен звук. Тихото бръмчене отвлича вниманието от пътя, предизвиква унесеност и не ви разрешава да се концентрирате върху шофирането.

Факт е, че при инсталиране на звукоизолация е значимо да се пресметна освен какъв брой акустичен звук ще бъде понижен в децибели, само че и неговата периодичност. А множеството ателиета у нас даже не знаят по какъв начин да го създадат. Но даже и при ниска мощ на звука, избран честотен диапазон се усилва, което може да се окаже много дразнещо за лидера и за пасажерите в колата.

Според портала AiF, базирайки се на експерти от Американския лицей по кардиология, има редица честоти, които при избрана звукова мощ оказват нездравословно влияние върху човешкото тяло. Това е звук в диапазона 60-70 децибела, засягащ сърдечния мускул и при продължителна експозиция, дразнещ риск от сърдечни болести.

Но това не е всичко. При такава мощ на звука рисковите честоти, да речем, за коремните органи са в границите на 25 Hz, а за очите - 60-90 Hz. Тоест, когато вибрациите на звуковите талази попадат в тези диапазони, човек може да изпита пристъпи на гадене, а умората на очите също се усилва. При общоприетата звукоизолация на всяка една кола, тези проблеми не съществуват, само че при спомагателна шумоизолация, вероятността не е дребна. Така че помислете добре преди да прибегнете до услугата " спомагателна шумоизолация на купето ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР