„Много са ми интересни всички, които казват да пуснем децата

...
„Много са ми интересни всички, които казват да пуснем децата
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Да пуснем децата на училище е все едно да излезем всички навън

„ Много са ми забавни всички, които споделят да пуснем децата и младите да се разхождат и да се заразят. Явно си показват, че тези хора в мегаполиса София и другите огромни градове се прибират в изолирани стаички и в тези жилища няма възрастни хора. Звучи неуместно. Училищата са места, където се събират доста хора, на малко място. Като ще отваряме учебните заведения, да отворим и други места, където се събират доста хора ". Това съобщи ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров в студиото на „ Неделята на NOVA “.

„ Говорим единствено за парковете, където може да се съблюдава отдалеченост. В момента, в случай че пуснем децата на учебно заведение, това значи все едно да излезем всички на открито ", безапелационен бе той. И добави: „ Ако отворим учебните заведения, за какво да не отворим и заведенията за хранене? ".

„ Единствено лекарите няма по какъв начин да се скрият у дома и да спрат да работят. Те добре знаят по какъв начин да се защищават. От друга страна обаче COVID-19 е много прихватлив и колкото и да се пазим е реалност, че в международен мащаб има стотици хиляди инфектирани лекари “, съобщи още ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР