Много полемики предизвиква в Италия новата рекламна кампания на Министерството

...
Много полемики предизвиква в Италия новата рекламна кампания на Министерството
Коментари Харесай

Италианците са потресени: Венера на Ботичели стана инфлуенсър

Много полемики провокира в Италия новата рекламна акция на Министерството на туризма, която трансформира Венера от фамозната картина на Сандро Ботичели във виртуален инфлуенсър.

Облечената ту като велосипедистка, ту като фенка на стилните трендове Венера обикаля забележителностите на Италия, с цел да им прави промоция. Голата Венера от " Раждането на Венера " е облечена по друг метод и ту хапва пица до езерото Комо, ту си прави селфи на площад " Сан Марко " във Венеция или придържа велосипеда си пред Колизеума. Навсякъде обаче посланието е едно и също и то е на английско-италиански: “Italia. Open to meraviglia ", или " Италия, отворена към чудесата ".

Критиците на рекламната акция се опълчват на превръщането на иконата на Ренесанса, каквато е Венера от творбата на Ботичели, в нещо като Киара Ферани, или най-следваният фешън инфлуенсър в света. " Госпожо министърка на туризма Даниела Сантанке, майтапим ли се? Наистина ли похарчихме 9 млн.евро, с цел да окичим с тази серия от клишета за Италия всичките й летища и гари? Наистина ли трябваше да вземем един от най-големите шедьоври на Ренесанса и да го модифицираме по този метод? ", попита в собствен коментар журналистът Алберто Берлини.

Силно сериозен към новата акция е и италианският зам.-министър на културните полезности Виторио Сгарби, приет като един от най-компетентните специалисти в областта на културата на Апенините. " Рекламата на Италия я вършат нейните творби на изкуството и няма потребност да ги преобличаме по този метод ", съобщи той, представен от " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР