Много по-високи са резултати тази година отчете МОНСредната оценка по

...
Много по-високи са резултати тази година отчете МОНСредната оценка по
Коментари Харесай

Момичетата по-добри на матурите

Много по-високи са резултати тази година регистрира МОН Средната оценка по БЕЛ е 4,20, на втората наложителна - 4,84, резултатите са се повишили с 5,5 точки
Много по-високи са тазгодишните резултати на матурите. Момичетата са се справили по-добре.
Средната оценка по БЕЛ е 4,20, а на втората наложителна матура - 4,84. Като цяло резултатите са се повишили с 5,5 точки. Това сочи анализът на просветното министерство. То показа резултатите от матурите и ги съпостави с предишни години на специфичен брифинг.

Тази образователна година приключи отдалечено, а връщането в учебните заведения ставаше единствено за препитванията. Заради онлайн образованието, извършено отвън класните стаи, от матурите беше свален част от образователният материал. Така учениците се подготвяха единствено по уроците, взети преди изключителното състояние.

Отчитаме сполучлива сесия в непредвидени условия. Справиха се учениците и учебните заведения като организация. Можем да приказваме за организационна готовност на системата, нямахме проблеми, оповестиха просветният министър Красимир Вълчев и екипа му.

На ДЗИ 2020 броят на участвалите на изпита по избор е 609, този брой е доста по-голям от предишни години. Най-много зрелостници са избрали втора матура по британски език, биология, география и стопанска система, метафизичен цикъл. Преди години географията водеше. Най-малко са избрали да положат изпит по италиански език.

Резултати по предмети: С 2, 61 точки е по-висок резултатът на изпита по БЕЛ. С висок резултат са изпитите по шестте непознати езика. По 9 от предмети резултатите са по-високи от миналата образователна година, по 4 предмета има по-ниски резултати, по френски език са почти идентични. Резултатите на девойките са значимо по-високи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР