Много по-сериозно би било, ако получим и постигнем обединение на

...
Много по-сериозно би било, ако получим и постигнем обединение на
Коментари Харесай

Фандъкова иска промяна в Общия устройствен план до края на годината


Много по-сериозно би било, в случай че получим и реализираме обединяване на всички политически сили в Столичния общинския съвет (СОС) да дадат да има доста явен проект за идната година, който надвишава всевъзможни мандати.

Toва съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на прескоференция, отдадена на внасянето на дълготрайната тактика за развиване на Столична община " Визия за София " за разглеждане в СОС.

На два стадия ще бъде признат документът - първо дълготрайната част и първите пет целта към, които се обединили всички. Втората част е краткосрочната част, в която са включени ограниченията, засягащи интервала 2020-2025 година

Фандъкова желае СОС първо да одобри дълготрайната част и по-късно да прегледа всички други ограничения. Кметицата се надява до края на 2020 година да има задание за смяна на Общия организационен проект.

" Задачата е ясна - цялостен консенсус по приемането на документа , до 3 месеца да бъде импортиран вторият документ и до края на годината да бъде квалифицирано заданието за смяна в Общия организационен проект ", настоя тя.

Фандъкова желае да бъде заложено в документа най-много на мощните страни на столицата. Тя желае да бъде непокътнато и богатото културно-историческо завещание, както и София-град за хората.

" Всички дълготрайни цели, които звучат общо намират приложение в плановете, които обсъждаме. Това е моята лична визия и фантазия за София, която да се развива като новаторски, зелен град ", сподели тя.

По думите й това е документ, за който са работили огромна група от хора. Това не е просто визията на кмета за София, а споделената визия на софиянци за 30 години напред - по какъв начин желаеме да се развива нашият град, какво желаеме да реализира той и всички, които работим да подчиним задачите, работата си и програмата си на това схващане, изясни кметицата.

Голяма част от плановете на общината са подчинени на задачите във визията. За това Фандъкова чака поддръжка от СОС за отчета. В работата на екипа, който подготвил документа " Визия за София " се присъединили 10 000 организации, жители и сътрудници, които работили и взели участие в разискванията му от самото начало.

Документът има и друга значима задача - работа по заданието за смяна в Общия организационен проект, за да се подсигурява законово постигането на всички претенции на общината. Стратегическият документ съдържа 24 дълготрайни цели за развиването на общината, с 230 основни стъпки до 2050 година

За да може работата да е по-ефективна столичният кмет приела да има смяна и името на " Софпроект - Общ организационен проект " да се преименува на " София-план ". Те ще би трябвало да уеднаквят съществуващите тактики и проекти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР