Много отдавна е известно, че ЕГН-то не е сигурен идентификатор.

...
Много отдавна е известно, че ЕГН-то не е сигурен идентификатор.
Коментари Харесай

Комисията за защита на личните данни: ЕГН-то не е надежден идентификатор

”Много от дълго време е известно, че ЕГН-то не е сигурен идентификатор. Нашата комисия е реагирала незабавно и то нееднократно по тази тематика. Държавата работи от дълго време по този проблем. Трябва да се вкара електронния идентификатор, само че за жалост това към момента не е реалност. Това сподели проф. Веселин Целков, и.д ръководител на Комисията за отбрана на персоналните данни. ЕГН-то от дълго време е нещо, за което би трябвало да се предприеме нещо. Ние сме алармирали и Столична община, и ЦИК, когато те пуснаха услуги, които могат да се генерират единствено с ЕГН-то ", даде образец проф. Целков.

" Има три значими правила за отбрана на персоналните данни. Първото е, че персоналните данни са персонални на индивида, който ги има, и той би трябвало да си ги пази. Второто е, че наложително би трябвало да знаете на кой админ си давате персоналните данни и има ли законово съображение за това. Ако се получи пробив в персоналните ви данни, незабавно би трябвало да сезирате нашата комисия ", моли той.

Вчера напуснах комисията към 18.30 часа и основният прокурор не беше подал тъжба. Според мен той няма да подаде тъжба. Това сподели проф. Веселин Целков, и.д ръководител на Комисията за отбрана на персоналните данни отговори той на въпрос за изказване на Соотир Цацаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР