Много от това, което виждаме външно, е продукт на това,

...
Много от това, което виждаме външно, е продукт на това,
Коментари Харесай

Най-добрите храни за различните типове кожа

Много от това, което виждаме външно, е артикул на това, което се случва вътре. Така че, с цел да имате красива кожа, не е задоволително единствено да я третирате с коктейл от скъпа козметика. Важно е и какво консумирате.

 

Храната въздейства върху равнищата на другите хормони в тялото, а хормоните контролират доста от естествените процеси, които се случват в тялото. Това значи, че цялостното здраве и външният тип на кожата неизбежно са тясно свързани с хормоналните съмнения, които се въздействат от диетата ви.

Така че консумирането на избрани храни и премахването на други може да помогне за възстановяване на кожата ви. Но какво тъкмо да ядете, с цел да подобрите типа на кожата си, зависи и от това дали кожата ви суха, мазна, естествена или комбинирана. 

 



 
Най-добрите и най-лошите храни за суха кожа
 
Кожата ви вероятно е хидратирана, тъй че задъжлително приемайте 1,5-2 литра вода на ден.  Можете да си набавите вода и посредством плодове като любеница. Полезни за сухата хора са и храни, богати на мастни киселини като авокадо, зехтин, сьомга. Редуцирайте алкохола и кофеина, които имат дехидратиращо деяние. 

Недостигът на витамини А и С може да способства за суха кожа, тъй че увеличете приема на спанак, броколи, сладостен картоф, цитруси. 

 

 Добави изложение

 
Най-добрите и най-лошите храни за мазна кожа

Това, че имате мазна кожа не значи, че би трябвало да спрете да консумирате мазни храни. Аводакодото, рибата, маслините са мазни, само че потребни мазнини. Така че по-логично е да прекратите приема на модифицирани мазнини (пържени картофи, пици, мазни меса и т.н.). Заменете сладките храни с такива с естествено наличие на захари като плодове. Също е добре да замените рафинираните въглехидрати с пълнозърнести артикули. Всичко това може да помогне да се понижи свръхпроизводството на себум и запушването на порите, което е главният проблем на мазната кожа. 

 



 
Най-добрите и най-лошите храни за смесена кожа  
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР