Много от младите майки желаят да сменят кариерата си след

...
Много от младите майки желаят да сменят кариерата си след
Коментари Харесай

Силвия Трифонова: Много от младите майки желаят да сменят кариерата си след майчинството

Много от младите майки желаят да сменят кариерата си след майчинството. Това сподели в предаването на Радио " Фокус " " Добър ден, България " Силвия Трифонова във връзка с нейния startup Mom-Friendly. 

" Идеята за самата платформа се роди напълно органично от моята персонална история, а по-късно от историята на майките в квартала, които получиха известност още в самия зародиш на платформата и аз взех решение да я продължа. Самата група Mom-Friendly се появи напълно органичено в началото на 2017 година, като мое персонално търсене дали съществуват такива компании, които оказват помощ на младите родители да се осъществят кариерно. Създадох групата във Facebook и в границите на няколко часа се родиха стотици млади родители, което ми се случва за първи път, и те се усилват с течение на годините и времето, което ми демонстрира, че има някакъв обществен проблем, търсят някакво решение, сподели тя.

Тя сподели, че младите майки не могат да се върнат на работното си място, тъй като не могат да намерят баланс сред работата и персоналния си живот. Този баланс се показва с опция за взимане детето, когато се разболее, опция да го гледат, до момента в който боледува и други. 

" В обстановка, че не могат да се върнат на работното си място, защото компанията, в която са работили, не предлага придобивки за баланс работа - персонален живот, които са извънредно нужни в интервала, когато децата са още дребни като гъвкаво работно време, само че и редица други придобивки - да могат да вземат децата от детска градина, когато са заболели, да могат да ги гледат умерено. Също, в случай че желаят да се преориентират кариерно, доста от младите майки желаят да сменят кариерата си след майчинството и те се причисляват към платформата в търсене на решение за себе си ", изясни тя. 

Трифонова сподели, че от ден на ден и повече компании се причисляват към групата и във Фейсбук и оферират работа на младите майки, която да им дава опция да поставят нужните грижи за децата си. 

" Фирмите намират групата, свързват се с мен и разгласяват обявите си. Все повече и повече разгласи се разгласяват. В началото  аз трябваше да ги диря и да ги включа  в нашия азбучник, който е безусловно безвъзмезден. В началото на седмицата една компания ме потърси да се включи в каталога и желае да предлага събития в групата ", сподели тя. 

Фирмите, които се свързват с групата оферират работа както онлайн, по този начин и на място. Те оферират придобивки като гъвкаво работно време, бонуси при раждане на дете, детски градини. Всичко това за чиновниците да имат баланс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР