Много от интернет проектите бяха създадени и развити от млади

...
Много от интернет проектите бяха създадени и развити от млади
Коментари Харесай

Как социалните мрежи станаха токсично място

Много от интернет плановете бяха основани и развити от млади бизнесмени, неспособни да плануват всички способи, по които нещата могат да се объркат

Повечето от младежите към този момент подхващат стъпки за ограничение на потреблението на смарт телефоните и обществените мрежи, е положителната вест от американско изследване на Pew

Не единствено родителите се тревожат за потреблението на мобилните устройства от децата си. Според ново изследване на Pew Research Center в Съединени американски щати , самите младежи подхващат стъпки, с цел да лимитират прекомерното потребление на телефон и и пристрастяващи приложения като да вземем за пример обществени м режи .

Мнозинството (54%) от младежите декларират, че прекарват прекомерно доста време с телефона си, като множеството от тях (52%) се пробват да лимитират потреблението на устройството по разнообразни способи. Освен това 57% споделят, че се пробват да лимитират използването на обществени мрежи, а 58% – на видеоигри.

Фактът, че младежите не се оправят добре с уравновесеното потребление на смарт телефоните, демонстрира неуспеха на двамата родители и софтуерните компании да предпазят децата от пристрастяване към устройствата, написа TechCrunch.com.

В продължение на години, вместо да насърчавават по-умереното потребление на смарт телефоните, основателите на приложения се възползваха изцяло от това, че устройствата са постоянно включени, с цел да бълват непрестанни потоци от вести, които принуждават потребителите непрекъснато да се записват. Компаниите даже употребяват психически трикове, с цел да ни възнаграждават всякога, когато пуснем приложението си – с допаминови шлагери, които ни държат ангажирани.

Производителите на устройства харесаха тази пристрастност, тъй като се възползваха финансово от продажбите на приложения и покупките вътре от самите приложения, в допълнение към продажбите на устройства. Така че те запонаха да основават още повече принадлежности, които дават на приложенията достъп до вниманието на потребителите, вместо да ги понижават.

За пристрастените младежи родителите не бяха изключително потребни, защото самите те постоянно бяха жертва на тази система.

Днес софтуерните компании най-сетне се разсънват за казуса. Гугъл и Apple към този момент вграждат принадлежности за наблюдаване и надзор на екрана в своите мобилни операционни системи, а даже и „ дилъри на допаминови опиати ” като Фейсбук, Instagram и YouTube започнаха да прибавят напомняния за времето, прекарано пред екрана, и други сходни функционалности.

Но тези принадлежности пристигнаха прекомерно късно, с цел да не разрешат на децата в Съединени американски щати да развиват неприятни привички с евентуално нездравословни странични резултати. Според изследването на Pew:

Проблемите се усложняват от обстоятелството, че смарт телефоните към този момент не са разкош – те са в ръцете на съвсем всички младежи от Съединени американски щати, като 45% от тях са съвсем непрекъснато онлайн. Единствената добра вест е, че днешните младежи наподобява са по-наясно с казуса, даже в случай че техните родители не са съумели да ги научат на уравновесено потребление на устройствата в личния им дом.

Девет от всеки 10 младежи считат, че прекарването на доста време онлайн е проблем, а 60% споделят, че това е главен проблем. 41% признават, че прекарват прекалено много време в обществените мрежи.

Освен това някои родители стартират да ползват ограничения за решение на казуса, като 57% от тях настояват, че са наложили ограничавания за времето пред екрана на своите деца.

Днешният интернет е токсично място, а не такова, в което хората би трябвало да прекарват доста време. Социалните мрежи са една от най-важните действия, осъществявани на смарт телефоните, демонстрират изследванията. Но доста от тези мрежи са основани от млади бизнесмени, неспособни да плануват всички способи, по които нещата можеха да се объркат.

Те не съумяха да изградят мощен надзор от първия ден на своите планове, с цел да предотвратят неща като тормоз, закани, дезинформация и други проблеми. Вместо това отбраните бяха добавяни посфактум – откакто проблемите станаха тежки. И мнозина ще се съгласят, че това бе прекомерно късно.
още по тематиката
Социалните мрежи в този момент се свързват с онлайн корист и дезинформация, с войни и тролене в мненията, както и с последици, които стигат до тийнейджърски самоубийства.

Ако не сме в положение да сведем потреблението на смарт телефоните и обществените мрежи до изгодите, които те оферират, най-малкото би трябвало да следим и модерираме използването им, споделят създателите на изследването.

За благополучие, от ден на ден младежи осъзнават това и може би някои от тях даже ще създадат нещо по въпроса в бъдеще. Когато станат шефове, родители и инженери, те ще могат да основават нови политики за работа и живот, да дефинират нови правила за държание у дома и да напишат по-добър софтуерен код.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР