Много от хората белят корите на ябълките, което е голяма

...
Много от хората белят корите на ябълките, което е голяма
Коментари Харесай

Правите огромна грешка, ако белите кората на ябълките!

Много от хората белят корите на ябълките, което е огромна неточност. Това деяние унищожава тъкмо витамините, от които се нуждаем.

В кората на ябълката се съдържа цялата гама витамини, от които тялото ни има потребност. Същото важи и за набора минерали и антиоксиданти, който е в най-оптималния си вид в състава на ябълката.

В корите на ябълките се съдържат най-силните антиоксиданти, което е потвърдено от група американски учени. Те са открили след разбор на обелките, че най-голямо количество на фенолите - фитохимикали, редуциращи раковите кафези, се намирали на повърхността на ябълката.

Тези химикали атакували раковите формирания на белите дробове, черния дроб и правото черво.

Учените са открили, че, в случай че се употребява по една ябълка дневно, се предпазваме освен от появяването на рак, само че и това е в помощ на хората със сърдечносъдови болести и диабет.

 Кора на ябълка

Още едно проучване по тематиката потвърждава, че най-ефикасните антиоксиданти се съдържат в кората на ябълката, както и ябълковите семки.

Хората, страдащи от стомашно-чревни недоволства, преди години били съветвани от лекарите да белят корите на всички плодове. Но с годините пристигна опровергаване на това изказване и сега би трябвало да вършиме тъкмо противоположното, тъй като корите на ябълките са доста потребни, а не нездравословни за храносмилателната система.

Преди консумация се уверете, че добре сте почистили ябълките. Ако са ваше произвеждане или произходът им е тестван, няма за какво да се притеснявате. Но в случай че са купени от пазара, може кората на плодовете да е обработена с сътрудник, който да резервира ябълките за по-дълго време. За задачата би трябвало усърдно да измиете плодовете с четка.

Друг вид е да накиснете ябълките в топла вода за известно време, с цел да се разтвори парафиненият филм по кората.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР