Много онлайн платформи за търговия и е-магазини тази година предлагат

...
Много онлайн платформи за търговия и е-магазини тази година предлагат
Коментари Харесай

Абонамент за оферти по мейл! Има ли риск?

Много онлайн платформи за търговия и е-магазини тази година оферират на потребителите да се абонират за предложения за Черния петък, които да получават постоянно на персоналната си е-поща , демонстрира изследване на специалистите от Фейсбук страницата „ Ние, потребителите “.

Този маркетингов трик е част от тактиката на търговците за по-успешни продажби и стабилно позициониране на пазара и има съществена задача – по време на всеобщите акции за извършване на покупки даденият търговец да си завоюва нови клиенти и да ги трансформира в лоялни, с цел да се връщат те при него още веднъж и още веднъж през цялата година, а освен когато има отстъпки. Инициативата хармонира с резултатите от извършено изследване на настройките на потребителите за извършване на покупки от този Черен петък, което демонстрира, че 78% от деклариралите, че ще си купят нещо от акцията, ще го създадат от електронен магазин .

„ При тези абонаменти нормално се желаят персонални данни . Трябва да се внимава – какъв брой тъкмо и какви са тези данни, за какви цели . Предвижда ли се те да бъдат обработвани допълнтително за маркетингови цели или да се дават на трети лица . Това е значимо, с цел да знаем защо ще бъдат употребявани нашите данни и дали в бъдеще ще получаваме предложения и известия “, разяснява пред БНР Габриела Руменова от „ Ние, потребителите “.

Проблем може да бъде, в случай че сме дали единодушието си персоналните ни данни да се обработват извънредно и единствено за изпращане на предложения за Черния петък, а продължим да получаваме предложения от този търговец и след приключването на акцията.

„ Когато се реализира постоянна , въпреки и едностранна връзка, човек се привързва към този търговец и в случай че е по-емоционален, може в бъдеще да продължи да прави покупки от него, които не е наложително да се основават на рационални претекстове . Маркетолозите и психолозите свирят на тази прочувствена струна и постоянно получават мечтаната мелодия “, обърна внимание Габриела Руменова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР