Много нови лекарствени методи, които пациентите в повечето европейски държави

...
Много нови лекарствени методи, които пациентите в повечето европейски държави
Коментари Харесай

Иновативното лечение на тежки болести може да остане недостъпно заради ограничения в НЗОК

Много нови лекарствени способи, които пациентите в множеството европейски страни получават, може да останат недостъпни за българските пациенти и през 2018 година, сигнализират от Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.

Причината е мораториум върху заплащането им от НЗОК през 2018 година, признат от Надзорния съвет на НЗОК, който следва да бъде прегледан от парламентал осведоми Investor.bg.

Сред новите лечения, наранени от мораториума, са лекуване на хронична лимфоцитна левкемия, за лекуване на идиопатичната белодробна фиброза, за лекуване на остра лимфобластна левкемия, за лекуване на възрастни пациенти с умерено тежък до тежък деен ревматоиден артрит и други.

Бюджетните съображения не следва да са причина пациентите да не получават достъп до нови лечения, които могат доста да подобрят лекуването им. Зад сухите числа стоят излекувани пациенти и избавени животи, на които институциите би трябвало по-често да обръщат внимание, безапелационни са от асоциацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР