Много наши житейски избори са обект на любопитни въпроси и

...
Много наши житейски избори са обект на любопитни въпроси и
Коментари Харесай

Не дължите тези 15 неща на абсолютно никого

Много наши житейски избори са обект на любопитни въпроси и мнения от близките. Изглежда, че всеки има мнение по отношение на това, което вършим, по какъв начин би трябвало да се държим и по какъв начин да поддържаме връзка с другите. Понякога хората стигат до такава степен, че желаят пояснения за решенията или изборите, които вършиме в личния си живот, написа BrightSide.

Популярният блогър и психолог Дейвид К. Уилям твърди, че въпреки и от време на време да се усещаме длъжни да им отговорим, някои неща просто са единствено и само персонални. Ето неговия лист с 15 неща, за които не дължите на никого пояснение (дори и да си мислите, че трябва).

1. Не дължите на никого пояснение с кого и къде живеете

Дали живеете с някогашния си другар или някогашната другарка, спите из хотели в цялата страна или живеете с родителите, въпреки че сте минали двадесетте години, няма никакво значение. Не е нужно да обяснявате на никого, в случай че не желаете. Ако сте наясно с ситуацията, то това значи, че имате свои лични аргументи, които са персонални.

2. Не дължите на никого пояснение за целите ви

Вие имате свои лични хрумвания за нещата, които карат вас и вашите близки да се усещат в действителност щастливи. Това е вашият главен приоритет. Тъй като всички ние сме неповторими персони с разнообразни полезности, фантазии и желания, вашите съществени цели ще бъдат разнообразни от тези на останалите. Не дължите на никого пояснение за това, което сте определили като главен приоритет в живота. Все отново става дума за ваш персонален избор.

3. Не дължите опрощение на някого, в случай че не съжалявате

Ако не съжалявате за вашите дейности, към момента смятате, че някой не е прав за нещо, или не ви е грижа дали ще ви елементарни, то не би трябвало да се извинявате. Много хора бързат да предложат извинения и се пробват да поправят нещата, макар че към момента не са подготвени, а това единствено утежнява обстановката и носи повече проблеми. Не би трябвало да се извинявате, в случай че не съжалявате (или другата страна не е изслушала вашата версия на нещата).

4. Не дължите на никого пояснение за това, че желаете да прекарате известно време сами

Може да се притеснявате, че ще ви сметнат за " недодялан ", " анти-социален " или " дистанциран ", когато се откажете от едно или друго нещо, тъй като имате потребност да прекарате известно време сами, с цел да се отпуснете или просто да се насладите на хубава книга. Да желаете да прекарате време само в личната си компания е изцяло естествена, естествена и даже нужна процедура, която повече хора би трябвало да одобряват. Прекарвайте това време уверени, че не дължите на никого пояснение за това.

5. Не дължите на никого приемането на персоналните му убеждения

Само тъй като някой споделя персоналните си убеждения буйно, не значи, че би трябвало да седите и да кимате одобрително за всичко, което споделя. Ако не споделяте техните вярвания, се държите незаслужено към себе си и към другия човек, като потискате личните си мисли и усеща и се преструвате, че сте съгласни с тях. По-добре е да не се съгласите с тях по един вежлив метод, в сравнение с вътрешно да трупате отрицание.

6. Не дължите на никого " да " на всичко, което те споделят

В правото сте да кажете “не ”, когато не съществува основателна причина отговорът да е “да ”. В реалност, най-успешните хора в света са тези, които са овладели изкуството да споделят “не ” на всичко, което не е приоритет. Отчетете добротата на хората и бъдете признателни за нея, само че не се опасявайте общително да откажете нещо, което отвлича вниманието от главните ви цели и цели.

7. Не дължите на никого пояснение за външния си тип

Може да сте стройни, цялостни, високи, ниски, красиви или каквито и да е, само че не е нужно да обяснявате на никого за какво изглеждате по този метод. Външният тип не би трябвало да дефинира вашето самоуважение.

8. Не дължите на никого пояснение за питателните ви желания

Има избрани храни, които по една или друга причина въобще не обичате, в това число и заради здравословни аргументи. Изобщо не сте длъжни да обяснявате на някого за какво предпочитате избрани храни. Ако някой ви вади душата да му кажете за какво ядете или не ядете нещо, измъкнете се отговора, че просто се чувствате по-добре когато го/не го консумирате.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР