Много ми е мила държавата - толкова много неща се

...
Много ми е мила държавата - толкова много неща се
Коментари Харесай

Премиерът: Протестът е добре сглобен по сценарий

" Много ми е блага страната - толкоз доста неща се вършат, че не ми се желае от нелепост да се унищожи и дълги години по-късно да има доста, доста проблеми и по-късно всички си хапем устните и съжаляваме за това, което сме създали. Просто ми се желае да го предотвратя, доколкото мога ". Това сподели на ексклузивен брифинг в постройката на Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов. Той назова " преживелица " акцията на Христо Иванов, водач на " Да, България ", на " Росенец ":

" Видимо обществени лица - Христо Иванов ми е бил вицепремиер, министър, началник на партия и всички го познават - дебаркира, видно с провокативна цел, като Христо Ботев на Козлодуй. Носи знаме. Сабя не видях да носи. Видно отива там за. Абсолютно не го обвинявам - всяка партия употребява обстановката по метод, който откри за добре за нея, политически. Отива там със своята цел! Да кажем, че е най-добронамерена. Как бива посрещат? Събитието е на 200-300 м от парцела, в който допуска, че е ВИП-ът, който пазят охранителите. Там се чака, че е. Не е откъм гърба, на пешкир лежащ, пече се или плажува. Няма го! Сиреч, нищо не постанова такива дейности на двамата или трима охранители! Томислав (Дончев б.р.) в този момент ми го сподели (клипа - бел.ред.)... и аз просто виждам актьори! Един леко върви, носи знаме, а другият го бута-бута-бута до водата, до момента в който джапне и си го пуска да излезе назад. Не мога да схвана за какво трябваше да джапне във водата водата - в случай че ще го давиш, го дави, в случай че ще го качваш в лодката, го качвай... Това което, е върха на възмущението ми, сержанти ли са, офицери ли са - президентът Радев ще ни каже - взема и хвърля знамето. Като от самото начало вижда, че ги снимат! ".

" През цялото време виждат, че ги снимат. Тези хора са отишли да вършат този филм! И тези охранители вършат всичко допустимо това да е най-автентично… ", продължи министър председателят.

" Разбира се, свършва сценката, качват се на колата, прибират се и отиват къде - да поддържат – тъй като Корнелия, Румен Петков, Мая Манолова са едно свърталище знаем.  Какво прави Христо Иванов да поддържа или да стачкува пред този, който директно дава отговор, само вменено му от Закон, за НСО. Казва, че ще държи Борисов виновен!

" Христо Иванов стачкува против тези, които го къпаха. Те го изкъпаха, той отиде да ги поддържа! И вика: " Държа Борисов виновен "! За кое?! Президентът еднолично носи отговорност ".

Всичко е " добре санкциониран " сюжет

Само, че сюжетът продължава! Защо не се направи, когато Движение за права и свободи не правеше кворум или, дружно с Българска социалистическа партия, искаше избор на съмнение за събаряне на държавно управление! Защо тогава не се сложи тази тема… Или когато Движение за права и свободи искаше оставките на министри, наши съдружни сътрудници и всички останали. Или когато Движение за права и свободи с какъв брой стотин хиляди гласа ги поддържа, тогава претендентът за президент Румен Радев не отхвърли тяхната поддръжка!... На Консултативни препоръки ръководителят на Движение за права и свободи Карадайъ постоянно е подкрепяла решенията на Радев. И тогава тематиката с защитата не е стояла. Сега желаят да изкарат, че Движение за права и свободи и ГЕРБ работят дружно

Борисов напомни вчерашно изказване на Валери Симеонов, че през 2018 година е упорствал пред президента за събаряне на защитата на Ахмед Доган. Охрана на Делян Пеевски е била поставена откакто Министерство на вътрешните работи потвърдили пред премиера, че атентаторите, стреляли с гранатомет по Алексей Петров, са наели апартамент с опция за директен изстрел към жилището на Пеевски:

" Показаха ми схемата, по която е трябвало със снайпер да бъде по едно и също време премахнати - Петров с гранатомета и Пеевски - от жилището. Затова сложихме и защита. Сложихме и на Иво Прокопиев, когато пристигнаха сигнали. Изведнъж някой желае да ми вмени, че тематиката за защитата на тези двамата е моя тематика! Тя не е! Аз съм уверен, че и двамата ще си махнат защитата, само че президентът да поеме отговорността! Да каже: " Като държавен глава имам всичката власт, смъквам я ".

Според Борисов, НСО би трябвало да охранява единствено премиера, президента и ръководителя на Народно събрание.

" За останалите, към този момент има конструкция в Министерство на вътрешните работи и си се пращат полицейски коли, патрули, охраняват го до момента в който мине опасността ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР