Много мъжки бозайници, включително кучетата, препикават различни обекти по пътя

...
Много мъжки бозайници, включително кучетата, препикават различни обекти по пътя
Коментари Харесай

Как кучетата лъжат, когато маркират

Много мъжки бозайници, в това число кучетата, препикават разнообразни обекти по пътя си, с цел да кажат на всички останали, че " това е мое ". С това деяние те оставят и " визитната си картичка ", в която има информация за пола, възрастта и здравословното положение на животното, което се е подписало.

Сега, откривателите на животинското държание са открили, че колкото по-дребно е едно мъжко куче , толкоз по-нависоко се стреми да препикае , като в същото време избира най-вече отвесни предмети, като дърветата, вместо някой невисок камък.

Някои дребосъци се стараят толкоз интензивно да доближат по-висока точка, че от време на време са на косъм да се прекатурят.


via GIPHY

Има няколко хипотези , които се пробват да обяснят това държание.

Една от тях е, че всички кучета се стремят към това, само че просто по-дребните са по-леки и акробатични и по тази причина съумяват да реализират такива забележителни резултати.

Според друга догадка, дребните породи подвигат крайник толкоз високо в устрема си да препикаят към този момент препиканото от други място, с цел да заличат следите им със своите.

 Кучетата могат да надушват неприятни хора
Как кучетата надушват неприятни хора

Какво вършат 300 милиона рецептора за подушване

Но догатката, в което учените са най-убедени все още е, че дребните мъжки се пробват да излъжат всеки, който попадне на подписа им, че са по-големи по мярка , в сравнение с в реалност са.

Освен че се целят нависоко, дребните кучета се стараят и да препикаят повече на брой предмети . Маркирайки по този интензивен метод територията, на която се подвизават, те се надяват посланието им, че са огромни, да бъде разчетено и да предотврати възможна среща очи в очи с другите кучета, като ги изплаши и изгони.

 Защо кучето ни облизва
Защо кучето ни облизва

Скритият език на целувките на домашния любим

А такава среща значи и откриване на истината за това кой е по-голям и кой - по-малък.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР