Много лидери се опитват да отделят поне един час на

...
Много лидери се опитват да отделят поне един час на
Коментари Харесай

Петчасовото правило за успех на бизнес лидери като Мъск, Опра, Бил Гейтс и Бъфет

Много водачи се пробват да отделят най-малко един час дневно за неща като упражняване на някое умеене или учене. Тези часове биха могли да бъдат прекарани в четене - Опра приписва огромна част от триумфа си на това, а водачи като Бил Гейтс и Уорън Бъфет споделят, че го вършат непрекъснато. Други, като Джак Дорси, основателят на обществената мрежа Twitter, отделят от времето си особено за размисъл, написа създателят от Business Insider Майкъл Симънс.

В продължение на година той е изследвал персоналните истории на огромни бизнес водачи като Илон Мъск, Опра Уинфри, Бил Гейтс, Уорън Бъфет и Марк Зукърбърг и разкрива неочакван модел за триумф, който ги свързва. Много от тези ръководители, макар че са извънредно заети, отделят най-малко един час дневно (или пет часа седмично) през цялата си кариера за действия, които биха могли да бъдат класифицирани като процедура на нещо или учене. Авторът на материала назовава това събитие " петчасово предписание ". Най-често бизнес водачите отделяли време за три неща:четене, размисъл и опити.

Четене

Според публикация на HBR, създателят на Nike Филип Найт толкоз обичал библиотеката си, че който влизал в нея би трябвало да свалите обувките си.

Опра Уинфри свързва книгите с огромна част от триумфа си: " Книгите бяха моят път към персоналната независимост ". Тя е споделя навика си за четене със света посредством своя клуб за книги. Но това не са единствените хора, преуспяващи в бизнеса, които обичат книгите.

• Уорън Бъфет прекарва пет до шест часа дневно, четейки пет вестника и 500 страници корпоративни отчети.

• Бил Гейтс споделя, че чете 50 книги годишно.

• Марк Зукърбърг има за цел да прочете най-малко една книга на всеки две седмици.

• Илон Мъск израснал четейки по две книги дневно, съгласно брат му.

• Марк Кубан, който е притежател на Националната баскетболна асоциация на Dallas Mavericks, чете повече от три часа всеки ден.

• Артър Бланк, съосновател на Home Depot, чете два часа дневно.
 Каква е тайната на триумфа на Илън Мъск - един от най-харесваните бизнес водачи?
Каква е тайната на триумфа на Илън Мъск - един от най-харесваните бизнес водачи?

И какво обича да прави той през дребното си свободни часове

Време за мислене

Изпълнителният шеф на LinkedIn Джеф Вайнер си оставя по два часа време за мислене всеки ден.

Брайън Скудамор, създателят на компания O2E Brands за 250 милиона $, прекарва 10 часа седмично единствено в размисъл.

Сара Треливен Блейкли,американска бизнесдама и създател на Spanx, споделя в свое изявление, че има повече от 20 тетрадки, в които записва ужасните неща, които й се случват.
 Как да бъдете сполучливи съгласно едни от най-богатите млади бизнесмени
Как да бъдете сполучливи съгласно едни от най-богатите млади бизнесмени

Вижте някои от рекомендациите на създателите на Фейсбук, Snapchat, Airbnb

Експерименти

През целия си живот Бен Франклин отделя време за изпробване, както и за това да прави разбор на своите добродетели.

Гигантът Гугъл стана прочут и с това, че разрешава на чиновниците си да опитват с нови планове цели 20% от работното си време. Фейсбук предизвиква експериментирането през Hack-A-Months.

Най-големият образец за изпробване може да е Томас Едисън. Въпреки че е талант, Едисън подхожда към новите си изобретения резервирано. Той дефинира всяко допустимо решение и по-късно тества всяко едно от тях.
 Милионер споделя 8 настройки на междинната класа, които ви пречат да натрупате благосъстояние
Милионер споделя 8 настройки на междинната класа, които ви пречат да натрупате благосъстояние

Защо би трябвало да излезем от зоната си на комфорт, с цел да бъдем сполучливи

Петчасовото предписание за триумф

Трябва да преминем отвън клишето " Ученето през целия живот е положително " и да помислим по-задълбочено за това какъв брой време би трябвало да отделяме за учене всеки ден, с цел да имаме добра кариера. Дългосрочните резултати от това да не подобряваме уменията си, са също толкоз подли, колкото и дълготрайните резултати от това да не водим здравословен метод на живот.

Има единствено три стъпки, които би трябвало да предприеме човек, с цел да създадете собствен личен обред за учене. Трябва да откри време за четене, даже да е в действителност ангажиран и претрупан. Второто е поредност в това, с което се захваща. И третото предписание е, да откри свои способи, които му оказват помощ да запомни и приложи наученото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР