Много хора се чувстват неприятно, когато стане въпрос за разпределяне

...
Много хора се чувстват неприятно, когато стане въпрос за разпределяне
Коментари Харесай

Как да пестим без да се лишаваме от нищо?

Много хора се усещат неприятно, когато стане въпрос за разпределение на персоналния им приход или пък за икономисване на пари. Това не е изненадващо - начинанието е мъчно, а от време на време и безсмислено. Все отново има вяра. Ето 6 разновидността, с които ще можете да пестите без да се отказвате от нещата, които ви носят наслада:

6. Методът 20/80

При този модел, когато получите заплатата си, отделете незабавно 20% от нея в спестявания. Просто си представете, че печелите с 20% по-малко. Ако цифрата е прекомерно огромно за вас, пробвайте в началото с 5 или 10% от прихода.

5. Методът 60/10/10/10/10

С 60% от парите покривате главните си потребности. По 10% заделяте за след пенсионирането си, за развлечение, за огромни и премислени покупки, за изключителни неща като лекуване или ремонт на колата.
 икономисване пари iStock/Getty Images
4. Методът 10%

Наподобява на 20/80. При него отделяте 10% от прихода си, като по този метод няма да нарушите метода си на живот и да се лишите от значими неща.-->
               

A post shared by (@myckimanning) on Mar 1, 2019 at 8:06pm PST

3. Методът на половинките

Тук отделяте половината от парите си за всекидневни потребности, а другите отиват в спестовната сметка. Когато се наложи, трансферирате пари в разплащателната си сметка. Подходяща е за хора, които харчат в действителност доста.



2. Методът на четирите плика


Тук първо отделяте 10-20% от прихода си за спестявания. След това отделяте пари за наложителните неща - сметки, наеми, заеми. Останалата сума я разделяте на 4 и я поставяте в по един плик. Разполагате с по 1 за всяка седмица. 

1. Методът на баба

Тук концепцията е елементарна. Отново трябват пликове. Върху всеки се написа защо ще е - за храна, за облекла, здраве, кола и тн. Всеки път взимаме пари от съответния плик според от това, за което са ни нужни. Ако свършат парите за облекла да вземем за пример, просто не купуваме облекла. А каквото ни остане, го спестяваме.
               

A post shared by (@peterkinpaper) on Feb 25, 2019 at 3:45pm PST

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР