Много хора по света ще гледат сватбата на принц Хари

...
Много хора по света ще гледат сватбата на принц Хари
Коментари Харесай

Две трети от британците са безразлични към кралската сватба

Много хора по света ще гледат сватбата на принц Хари и американската му избраница Меган Маркъл в събота, само че британците не се интересуват изключително от нея, сподели изследване на социологическата организация " ЮГав ", представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Проучването, поръчано от антимонархическата група " Рипъблик ", сочи, че 66% от британците не се интересуват от събитието, а 60% имат намерение да прекарат естествен уикенд.

Принц Хари и Меган Маркъл ще сключат брак в храма " Сейнт Джордж " на замъка Уиндзор в събота. Над 5000 представители на медиите и към 100 000 благопожелатели се чака да дойдат в града за събитието.

Според 57% от запитаните кралското семейство би трябвало да заплати освен за сватбата, само че и за разноските по нейната полицейска защита, сподели още изследването на социологическата организация " ЮГав ".

Допитване, оповестено предходната седмица сподели, че множеството британци мислят, че монархическото ръководство в страната би трябвало да продължи.

Според изследване, направено от компанията за социологически проучвания " КомРес ", пък 58% от британците считат, че идната сватбата, както и неотдавнашното раждане на принц Луи, сина на принц Уилям и брачната половинка му Катрин, са мотиви за горделивост, въпреки поддръжката да е по-изявена измежду по-възрастните хора.

Популярността на кралското семейство зависи от личността на неговите членове, сподели проучването на " ЮГав ". Докато 60% от респондентите декларират, че харесват кралица Елизабет Втора, синът й принц Чарлз има надалеч по-ниска известност. Почти половината от интервюираните биха предпочели " някой различен " да наследи трона. Само 37% желаят това да е бащата на принцовете Хари и Уилям.

" Проучването на " ЮГав " демонстрира доста ясна картина на нация, която не се интересува и е апатична към кралското семейство ", сподели Греъм Смит, началник на " Рипъблик ".

" Все още не сме нация на републиканци, само че към този момент спряхме да сме нация на роялисти ", сподели той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР