Много хора обичат котките и отглеждат тези пухкави мъркащи красавици

...
Много хора обичат котките и отглеждат тези пухкави мъркащи красавици
Коментари Харесай

Живеещите видове котки в дивото

Много хора обичат котките и отглеждат тези пухкави мъркащи хубавици вкъщи. Но всеки собственик на такова благо творение най-малко един път е виждал и дивата му страна, напомняща, че в природата не престават да живеят близки негови роднини с грабителски манталитет.

Котката на процедура е безспорен див звяр, който се храни главно с месо от плячката си. Природата е направила тези животни грациозни, преносими, бързи и хищни. Ето кои типове котки живеят в дивото.

Лъв

Лъвът е най-едрият див звяр от фамилията на Котките, представител на рода на Пантерите. Теглото му е респектиращо, стига до 250 кг и е втората по величина пума на земята след тигъра.

Днешният ареал на местообитанията му е мощно стеснен, има ги в западна Индия и Субсахарска Африка. Останки от наличието му има в Евразия, до преди 2-3 хиляди години в Азия, в Северна и Южна Америка тази огромна хищна котка е живяла в дивото.

Тигър

Тигърът е най-голямото от всички диви котки през днешния ден. Има екземпляри с тегло до 350 кг и дължина до 3, 8 метра.

Леопард

Леопардът се назовава и пантера и е една от огромните диви котки. Тази котка е с дълги и мощни крака, ловка и доста пъргава.

Ягуар

 Ягуар

В Западното полукълбо тази живееща в дивото котка е безспорен отличник по величина и по тази причина стопанин в дивия свят. Бъркат я с леопарда, само че последният е доста по-едър.

Гепард

Тази грациозна котка с идеална аеродинамична форма живее в стеснен ареал на юг от Сахара, а дребни популации се срещат в Северна Африка и Иран. Това е най-бързото сухоземно животно, което показва семейство котки с тази им отличителна линия - експедитивност.

Рис

Рисът е дивата котка, най-близко стояща до домашните ни любимци, само че е доста по-едра и е трети по величина хещник в Европа.

 Рисът живее в дивата природа

Каракал

Каракалът е сходен на риса, само че малко по-дребен от него. Смятат го за дребна котка, само че измежду бързите котки и най-тежък.

Сервал

Този живеещ в дивото представител на котките, е непосредствен до каракала и е с доста елегантно тяло. Съществува кръстоска на тази пума, която се отглежда като домакински любим.

Оцелот

Оцелотът е див представител на котките, който живее в Южна и Централна Америка и измежду дивите котки е със междинен размер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР