Много хора обичат да излизат сред дивата природа и да

...
Много хора обичат да излизат сред дивата природа и да
Коментари Харесай

Първа помощ при поход сред дивата природа

Много хора обичат да излизат измежду дивата природа и да обикалят, само че за жал вършат това без даже са готови обикновено с. Мисленето от вида: “Това няма да се случи на мен” или “Аз познавам природата и покрайнината и няма какво да ме изненада” постоянно звучат високомерно и могат да ни изиграят неприятна смешка. Много леки случаи се оказват проблематични, тъй като хората в групата не са имали нужните принадлежности и материали, с цел да окажат първа помощ в точния момент.

Разбира се, тук не приказваме за туристически групи с лидер, където по закон е регламентирано да има съществуване на подобен вид аптечен комплект, а за групи, които независимо вземат решение да отидат на поход в планината, на излет край някой водоем или просто да изкарат някой уикенд за риба. Добре е да не се случва нещо неприятно, с цел да ни помогне да разберем, че би трябвало да бъдем готови. Инвестицията в за първа помощ не е огромна, само че може да ни спести доста неприятни обстановки в дивата природа.

Представете си, че имате надълбоко порязване, което би трябвало да бъде промито и бинтовано, а вие даже да нямате марля и алкохол в себе си. Това е една от най-често срещаните обстановки, която може да се случи на начинаеща група туристи. Всеки съвет, който ще видите по конгреси, наръчници и Фейсбук групи гласи, че би трябвало човек да бъде добре гарантиран от позиция на комплект за първа помощ. Особено когато болничното заведение или най-близкия доктор са много надалеч от вас когато се случи даден случай.

Най-базовото нещо, с което може да се снабдите е общоприет комплект за първа помощ, само че ние (както и специалистите) предлагаме да имате на разположение комплекти за реакция при захапване от змия или ужилване от пчела/оса. Понякога може да ви застигне и неприятният шанс от навяхване/счупване и тогава сигурно потърпевшият ще има потребност от шина.

За жал статистиката демонстрира, че България е страна с не доста високо равнище на здравна просвета - хората рядко вървят по профилактични прегледи и се сещат да отидат на доктор когато нещо към този момент ги боли. Иначе казано - предварителната защита тук не е нещо, което слагаме на дневен ред. Съветваме ви да не подхождате по този начин безгрижно, тъй като даже привидно леки преходи могат да се окажат проблем за неподготвените хора в планината. Снабдяването с комплект за първа помощ при поход измежду дивата природа е инвестиция, за която ще сте признателни в случай че ви потрябва в верния миг. И за която горчиво ще съжалявате в случай че я няма, а ви е нужна.

Вижте всички артикули за първа помощ на уеб страницата на
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР