Много хора избягват сушените плодове заради относително високото им съдържание

...
Много хора избягват сушените плодове заради относително високото им съдържание
Коментари Харесай

Ето защо сушените плодове са толкова полезни

Много хора заобикалят сушените плодове поради релативно високото им наличие на калории. Учени от Съединени американски щати обаче насочат апел към тях да преразгледат отношението си към продукта, написа Нюз медикъл нет.
Проучването на експертите от университета на Пенсилвания демонстрира, че хората, консумиращи сушени плодове, нормално са по-здрави от тези, които заобикалят да ги включват в менюто си.
В частност откривателите са открили, че в дните, когато хапват сушени плодове, хората си набират по-голямо количество от някои основни хранителни субстанции, в сравнение с в дните, когато ги пропущат. Сред въпросните субстанции са калий, полиненаситени мастни киселини и фибри.
Вярно е, че с потреблението на сушени плодове се усилва количеството на калориите в дневното меню заради високото им наличие на въглехидрати.
Поради тази причина експертите предлагат да се избират сушени плодове без захар и да се наблюдават калориите, набавяни денем от други ястия.
Според специалистите сушените плодове са добър вид за хора, които не употребяват задоволително пресни плодове.
Друг плюс на сушените плодове е, че се оферират целогодишно, съхраняват се добре и могат да се носят на път.
Изследователите са открили, че участниците в изследването, които оповестяват, че употребяват сушени плодове, като цяло се хранят по-здравословно от останалите. При тях са регистрирани по-нисък показател на телесна маса, по-малка обиколка на талията и по-ниско систолично кръвно налягане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР