Много хора ги намират за приятен полезен снакс между храненията,

...
Много хора ги намират за приятен полезен снакс между храненията,
Коментари Харесай

Знаете ли, че сушените плодове могат да бъдат и опасни

Много хора ги намират за прелестен потребен снакс сред храненията, тъй като въпреки всичко са плодове и не би трябвало да вредят на организма

Това е истина, в случай че процесът им по консервиране и изсушаване е бил изцяло естествен, написа

Захарите

Подобно на суровия плод в натурално положение, по този начин и сушеният съдържа захар. В интерес на истината, с до 70-80% повече захар. Това е по този начин, тъй като в процеса на обработка и карамелизиране, се употребява такава, която се попива и консервира плода.

Пестицидите

В магазините и в всеобщото произвеждане обаче, сушенето на плодовете се случва изкуствено благодарение на инфрачервено излъчване. Подобен вид отнасяне убива потребните им свойства и понижа доста наличието на витамини. Също по този начин, с цел да се запазят от нежелани буболечки и вредители, те се третират с пестициди и консерванти.

За запазването на хубавия тип, цвят и аромат пък се грижат растителните мазнини, сиропи, захар и оцветители.

Преди покупката е добре постоянно да се чете етикета, с цел да разберем дали съдържа някои от съставките, упоменати горе като част от наличието. Останалите такива, като миещи препарати при продукцията, се смята, че са в допустимите и безвредни количества.

Това не прави сушените плодове отровни и напълно нездравословни. Всичко зависи от метода им на изсушаване и преди индустриалното им отнасяне. Най-добре е да се употребяват в умерени количества и от достоверни био производители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР