Много е важно да подготвите предварително всичко, от което се

...
Много е важно да подготвите предварително всичко, от което се
Коментари Харесай

Как да получите сок от алое вера и кои са ползите от него?

Много е значимо да подготвите авансово всичко, от което се нуждаете за приготвянето на сок от алое. Свежият алое вера гел бързо се окислява при контакт с въздуха. Ако разкъсате лист, би трябвало неотложно да изстискате гела и да го подложите на обработка.

Отстранете един или повече листа от алое. Използвайте нож за плодове, с цел да изчистите острите ръбове и да ги изплакнете под студена вода.

Разделете листата от алое на две половини. Отстранете вътрешния гел от всяка част.

Поставете гела от алое в блендер и прибавете цитрусов сок (портокал или грейпфрут). Това ще добави непоклатимост към гела и ще усъвършенства усета. Смесете съставките в блендера за към 2 минути.

Изсипете сока в херметически затворен съд и охладете. Можете да съхранявате сока към седмица, само че е най-полезен през първите два дни.

Разтворете 2 супени лъжици гел в чаша вода, с цел да получите сок от алое. Укрепете и подобрете усета посредством потребление на плодов сок вместо вода.

Употреба на сока от алое

По-долу е даден лист на новооткритите изгоди на сока от алое. В последно време това растение се трансформира в един от най-популярните естествени артикули.

Смята се, че сокът от алое задейства имунната система. Алое вера има противовъзпалителни свойства, които понижават възпалението, кожнтите раздразнения, изгарянията и раните. Това е естествено слабително. Сокът оказва помощ при признаци на киселинен рефлукс, като киселини и стомашна болежка.

Вижте още: Чай от овес: Регулира кръвното налягане и холестерола

Подобрява храносмилането, почиства ректума и освобождава тялото от киселини.
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР