Много е важна грижата и дълбокото почистване на кожата през

...
Много е важна грижата и дълбокото почистване на кожата през
Коментари Харесай

Мощен мехлем за грижа за кожата през зимата

Много е значима грижата и дълбокото разчистване на кожата през зимата. През този интервал на годината някои елементи на кожата по тялото стават сухи и е наложително да употребявате дейно и хидратиращо мазило.

Ще ви предложим мазило, в основата на което е обичаното на всички кафе, както и други съставки. Важното е, че това мазило е уместно за всички типове кожа.

Съставки на мощния мас за кожа през зимата

- Кафе – то отстранява сухата кожа и я прави гладка. Ефективно отстранява сухите и мъртви кожни кафези и полира кожата. Кафето е богат източник на антиоксиданти, които резервират младостта и здравето на кожата. Подобрява кръвообращението и отстранява замърсяванията от кожата. Поддържа кожата мека и питателна;

- Извара – тя е съставна част, която поддържа кожата извънредно хидратирана. Изварата е овлажняващ ексфолиатор, който отстранява мъртвите кожни кафези. Внимателно се бори с акнето и черните точки също. Намалява дефектите и работи като почистващо средство. Това прави кожата здрава и светеща;

 Мехлем с куркума за зимата

- Куркума - тя е мощно антибактериално средство. Куркумата оказва помощ за лекуване на акне, а също така поддържа кожата млада и свежа. И още - тя има естествени свойства за избелване на кожата, които обезпечават здравословен искра на кожата. Съдържа и доста антиоксиданти, които забавят процеса на стареене на кожата;

- Зехтин - зехтинът овлажнява и обезпечава надълбоко поддържане на кожата. Богат със своите антиоксидантни свойства, той резервират кожата млада и здрава. Лекува сухотата и възвръща блясъка на кожата, като я прави гладка, мека и блестяща. Подходящ е за множеството типове кожа.

Приготвяне и приложимост на зимния мас за кожа

Вземете 2-3 с.л. извара, поставете ги в купа и разбъркайте усърдно, с цел да стане гладка, като крем. След това прибавете 1 лъжичка куркума на прахуляк и разбъркайте добре.

Добавете 2 с.л. мляно кафе в купата и смесете усърдно съставките.

Уверете се, че консистенцията остава кремообразна и би трябвало да се смеси добре.

Накрая прибавете 1 лъжичка зехтин и разбъркайте добре сместа.

 Домашен мас

Мехлемът за тяло за кожа през зимата е подготвен за приложимост.

Нанесете го непосредствено върху тялото си и го масажирайте леко за няколко минути, с цел да прочистите тялото си. След това го изплакнете.

Съхранявате мехлема в ледник до 5 дни. Може да изсъхне като прахуляк от кафе, само че прибавете малко розова вода и използвайте наново.

Ползите от мощния мас за грижа за кожата през зимата

Този овлажняващ мас оказва помощ да поддържате кожата чиста и свежа, без да я изсушава. Кафето ексфолира и отстранява мъртвите кафези, оставяйки кожата мека, гладка и здрава!

Вижте още кои са потребните и нездравословни артикули за кожата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР