Много е трудно да си представим деня на съвременния човек

...
Много е трудно да си представим деня на съвременния човек
Коментари Харесай

Телефонът ми се задръсти от снимки и паметта се запълни, а са ми важни и искам да го почистя, но да не ги трия-Ето как се справих!

Много е мъчно да си представим деня на актуалния човек без мобилен телефон. Притурката изпълнява функционалността на портфейл , поща, камера и тв приемник. Но колкото по-активно употребяват смарт телефон, толкоз по-бавно работи. Всичко е поради задръстена памет, която забавя работата на устройството. Ето за какво потребителите постоянно имат въпрос как да изчистят телефона, без да изтриват файлове от галерията.

Телефонът ми стана доста по-бавен и няма по какъв начин да си купя нов към момента, за което споделих с другарка и тя ми сподели няколко трика, които помогнаха да изчистя паметта и да направя  приложението по-пъргаво .

Как да почистите телефона си: 3 метода

За да почистите телефона си от ненужни файлове, въобще не е належащо да изтегляте и инсталирате допълнителни програми . Достатъчно е да извършите няколко елементарни операции с известни приложения.

Приложения

Приложения за известия като Telegram, Viber или WhatsApp могат да бъдат открити на всеки телефон. И в случай че ви се коства, че самият месинджър заема малко памет, дръзвам да ви разстроя. Колкото по-дълго употребявате програмата, толкова повече памет на телефона използва.

Причината е, че горните приложения са предопределени да икономисват трафик, а не въобще да употребяват деликатно паметта на устройството. Всички фотоси, видеоклипове и гласови известия се съхраняват във вътрешната директория на телефона по подразбиране . Това ви разрешава да не изтегляте файла още веднъж при всеки достъп до него.

За да изчистите Месинджър от ненужни детайли, отидете в настройките на програмата на телефона си. Намерете на екрана раздела „ Данни и памет “, а зад него – „ Използване наизуст “.

Като щракнете върху бутона „ Изчистване на кеша на Месинджър “, ще видите, че на телефона е освободено огромно количество памет.

Но не бързайте да затваряте месинджъра. За да поддържате положението на паметта в ред, предлагаме да намалите периода на предпазване за . По подразбиране данните се съхраняват в телефона за 7 дни. Можете да измененията това на същата страница с настройки. Под детайла „ Запазване на файлове “ поставете знак върху скалата на равнище „ 3 дни “. Няма да усетите разликата, само че телефонът ще работи по-добре.

По същия принцип можете да освободите памет в други месинджъри.

Допълнителна памет

Ако главната част от паметта на телефона ви е заета от фотоси, видеоклипове и музика от галерията, тогава има решение. Повечето телефони са оборудвани с опция за потребление на карти с памет за разширение на последната. Прехвърляйте големи медийни файлове на SD карта, това е доста комфортно.

Ако телефонът ви има хибриден слот за карта с памет и той към този момент е ангажиран от SIM карта, можете да помогнете тук. Необходимите файлове, които не употребявате непрекъснато, могат да бъдат прехвърлени в облачно хранилище . Тази алтернатива е налична за притежателите на Android и iOS.

Кеш памет

Активно употребявайки браузъра на телефона си, вие, както в тази ситуация с компютър, запушвате паметта на приложението с остатъчни файлове . Следователно изчистването на кеша би трябвало да се прави на телефона най-малко толкоз постоянно, колкото на други устройства. По-добре е да вършиме най-малко един път на 1,5 месеца.

Тъй като на множеството телефони браузърът Гугъл Chrome е конфигуриран по дифолт, ще го използваме като образец за изчистване на кеша. Направете следното в ред:

Стартирайте приложението Гугъл Chrome на вашето устройство.

Намерете реда „ История “ и по-късно щракнете върху „ Изчистване на хронологията “. Сами изберете интервала, само че ние предлагаме разновидността с изцяло разчистване за цялото време.

Поставете отметка в секциите, от които желаете да изтриете файловете – „ История на уеб сърфирането “, „ Бисквитки “, „ Кеширани изображения и файлове “. Потвърдете действието, като щракнете върху „ Изтриване “. Готово!

Както можете да видите, единствено няколко минути ще оказват помощ на вашата прибавка да работи с цялостен потенциал. И с цел да удължите живота на зареждането на телефона си, използвайте нашите съвети .


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР