Много е интересно, кой какво разбира под понятието евроатлантическа коалиция“.

...
Много е интересно, кой какво разбира под понятието евроатлантическа коалиция“.
Коментари Харесай

Петър Славов: Да строиш руско-турски газопровод през България не е особено евроатлантическо

Много е забавно, кой какво схваща под понятието „ евроатлантическа коалиция “. Да се строи да вземем за пример непознат водопровод през територията на България за наша сметка, който способства и за експлоадирането на войната в Украйна, не е изключително евроатлантическо. Така че разбирам изцяло запасите на някои обединения да вземат участие в коалиция с хора, директно забъркани в построяването на сходни главно кремълски планове на наша територия.

Това съобщи пред Euronews Bulgaria някогашният народен представител от Реформаторския блок и член на Висшия адвокатски съвет Петър Славов.

Според него държавно управление с третия мандат е най-вероятната опция поради разпределението на силите в 48-ото Народно заседание.

„ Защото виждайки острото опълчване сред ГЕРБ и Политическа партия, т.е. сред мандатоносителя и втория е мъчно да се допусна, че те ще съумеят да съберат към себе си нужното болшинство “, уточни Славов.

Във връзка със абсурда към поканата към посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова за откриването на новия парламент, Славов разяснява, че официално и юридически няма спънка пред нейното наличие.

Не бих се учудил в случай че тя пристигна и непоканена. Абсолютно го позволявам. Не изключвам и опцията пък някоя от обединенията с очевиден уклон към Кремъл да вземат да я поканят като персонален посетител.
„ Това ми наподобява тъкмо като някакъв опит за надцакване по линия на евроатлантизма. Кой ще се покаже по-голям евроатлантик. Аз бих попитал хората, които желаеха да канят Зеленски, съгласно мен по неособено откровени подбуди, какво се случи в предишното Народно заседание и за какво България не взе решение да помогне действително, в това число с военна помощ на украинския народ, който пази Европа “, разяснява още Славов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР