Много домакини си задават този въпрос и се чудят с

...
Много домакини си задават този въпрос и се чудят с
Коментари Харесай

Масло или маргарин – кое е по-добре да ядем?

Много домакини си задават този въпрос и се чудят с какво е по-добре да подготвят сандвичи за закуска – с масло или маргарин. Вреден ли е в действителност маргаринът и потребно ли е маслото? На всички тези въпроси ще ви отговорим в публикацията през днешния ден.
1. МАРГАРИН – всички знаем, че маргаринът е по-евтиният избор, когато го съпоставяме с маслото. Той е артикул, който в състава си има растителни мазнини и не съдържа холестерол. Някои хора, които съблюдават диета, го избират точно поради тези два обстоятелството. В маргарина обаче има витамини, добавени по неестествен път – A, D и E.
 4 храни, с които може да замените маслото 4 храни, с които може да замените маслото
Маслото е извънредно известна съставна част за печене. Именно то придава онази пухкава и влажна текстура на сладкишите и печените тестени...
В маргарина има и трансмазнини, които покачват неприятния холестерол и намаляват положителния. Според доста проучвания честата консумация на маргарин може да увеличи риска от сърдечно-съдови болести, както и разнообразни ракови болести. Лекарите са безапелационни, че хидрогенираните мазнини са една от главните закани за здравето ни. Защо обаче маргаринът е по-евтин? Защото при химичната обработка на продукта се усилва размера му.

2. МАСЛО – маслото е натурален източник на витамин А, само че когато се подлага на термична обработка става мъчно за асимилиране от организма ни. Това е по този начин, тъй като маслото губи наличието си на вода. То се състои от скотски мазнини, което значи, че съдържа високо количество холестерол.
Консумацията на масло се предлага на хора, които страдат от сърдечно-съдови проблеми, както и болести на черния дроб. Кравето мляко и надлежно кравето масло съдържат огромно количество наситени мазнини. Освен тези изгоди в маслото има още минарали, лактоза, соли и други
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР