Много често в началото на зимата, с появата на сняг

...
Много често в началото на зимата, с появата на сняг
Коментари Харесай

Как чистачките да не „мацат“ стъклото през зимата

Много постоянно при започване на зимата, с появяването на сняг по пътищата, се оказва, че перата на чистачките не отстраняват мръсотията, а я размазват върху предното стъкло. Или стартират да оставят непочистени места по него. Разказваме ви от какво нормално се предизвиква това злощастие и по какъв начин можете да се справите с него.

Когато чистачките (или една от тях) престанат да се оправят обикновено с директните си отговорности, притежателят на автомобила неотложно мисли за замяната им. Но постоянно, даже след инсталиране на чисто нови, лидерът не намира сериозен позитивен резултат.

Например, непочистено място тъкмо пред очите на лидера или пасажера може да се окаже неизпълним проблем. Не си коства да търсим мистични аргументи за явлението. Особено в случай че колата ви е оборудвана с съвременни безрамкови чистачки. Този вид чистачки постоянно стартират да „ размазват “ през зимата.

Лошо е, в случай че имате огромна кола и предното ѝ стъкло има очебийно изпъкнала форма. В този случай по-голямата част от безрамковите чистачки не се оправят добре с почистването през зимата. При зимни условия дизайнът им не може да обезпечи нужната мощ на сцепление със стъклото по цялата дължина.

Гумените ленти на тези чистачки губят разтегливост от студа, а в това време количеството нечистотия, което би трябвало да „ извадят “, е доста по-голямо, в сравнение с в топъл сезон. Изходът е елементарен. Преминете от чистачки без рамка към такива с рамка или хибридни. Те се оправят доста по-добре със прилепването към стъклото през зимата.

Проблемите с „ размазващите “ чистачки от време на време въобще не се крият в самите тях. Факт е, че тe не се притискат към стъклото сами. За това е виновна пружината, ситуирана в рамото, към което е прикрепена чистачката. Ако е отслабена, даже нова чистачка няма да може да почисти стъклото дейно. Проблемът се взема решение обикновено. „ Умореният “ разтеглив детайл се заменя с нов.

Понякога коренът на проблемите с мръсното стъкло не е обвързван и с пружината. Случва се чистачката да не почиства добре заради празен ход във втулката, която закрепва рамото към по този начин наречения трапец. Когато тази сглобка в действителност е хлабава – за каква пружина може да приказваме?

Лесно е да се уверите, че има противоположна реакция. Достатъчно е да вземете рамото на чистачката с ръка и да се опитате да го разклатите от една страна на друга. Ако има въпросния празен ход, ще усетите незабавно. Тогава пробвате с притягане, а в случай че казусът остане, то потърсете помощ в профилиран сервиз.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР