Много често собствениците на кучетата се оплакват, че техният любимец

...
Много често собствениците на кучетата се оплакват, че техният любимец
Коментари Харесай

Как да спрете кучето ви да се дърпа от каишката

Много постоянно притежателите на кучетата се оплакват, че техният любим непрекъснато се тегли и дърпа каишката си и с цел да четете това, евентуално и кучето ви го прави. Всички мечтаем за деня, в който нашият четириног другар ще може да се разхожда съвършено до нас – без дърпане, без увиване на каишката към краката на непознати хора и без дърпане на каишка на тротоара.

Колкото и да е разочароващо това държание, то оказва помощ да помним, че разходките нормално са най-чаканото нещо от кучето ви и това е естествено. Животните по природа желаят да опознаят всички нови миризми и хора, само че би трябвало и да знаем по какъв начин да държим този възторг под надзор.

Ето и някои препоръки за това по какъв начин да накарате кучето си да спре да се тегли, до момента в който е на каишка:

Заложете на позитивния метод, а не на наказванията.

Поощренията дават най-хубави резултати, когато обучавате кучето ви. Положителното укрепване всъщност включва възнаграждаване на положителното държание, което бихте желали да видите (кучето ви върви умерено до вас), вместо наказване на негативното държание, което не желаете (дърпането, до момента в който е на повода).

Когато кучето ви покаже положително държание по време на разходка, незабавно го похвалете и му дайте лакомство. Така ще свърже спокойното вървене с приятни награди.

 кучето ви Как да спрете кучето ви да се дърпа от каишката

Не дърпайте обратно

Най-голямата неточност при справяне с дърпането на каишка е да реагирате, като дърпате или дърпате кучето ви назад към вас. Противоположно, това в действителност учи кученцето да дърпа по-силно, заради нещо, известно като опозиционен инстикт.

Когато се дърпа в една посока, естествената реакция на тялото е да се наведе или да се дръпне в противоположната посока, с цел да резервира равновесие. Така че, когато стопанинът дръпне каишката, кучето ви се дърпа по-силно в другата посока, с цел да резервира равновесие. А това несъмнено не е задачата, която търсите.

Останете неподвижни

Когато кучето ви стартира да се тегли, спрете и застанете неподвижно. Не дърпайте назад мотива – просто стойте неподвижно и дръжте каишката стегната.

То би трябвало да огледа обратно към вас. Ако това стане, до поощрете с кучешка вкусотия или погалване по главата, след което продължете разходката си. Ако още веднъж стартира да дърпа, повторете процеса. Няма да стигнете доста надалеч по време на тази разходка, само че я считайте за подготовка, а не за излизане с подготвителна цел.

Ако кучето ви не ви огледа обратно или не спре да дърпа, можете да го прекъснете още повече; похвалете го, когато каишката се отпусне даже малко. А в случай че към момента е разсеяно, пробвайте да издадете дребен тон, с цел да привлечете вниманието му. Постепенно то ще стартира да схваща вярната концепция.

 кучето ви Как да спрете кучето ви да се дърпа от каишката

Разбъркайте го и го направете занимателно

Дайте на кучето си причина да обръща повече внимание на придвижванията ви, като бъдете непредсказуеми. Спрете и сменете посоката и когато кучето ви се обърне, с цел да навакса, го наградете.

Можете да го превърнете в игра – когато кучето ви тича към вас, използвайте супер въодушевен глас, похвалете го доста и го накарайте да се забавлява да ви следва.

Бъдете поредни и търпеливи

Последователността е в действителност значима в опитите за унищожаване на дърпането на каишка. Опитайте се да пускате кучето ви да се разхожда единствено, когато каишката е разхлабена, с цел да затвърдите в действителност новия табиет.

Възможно е кучето ви да не успее незабавно да се разхожда умерено на дълги дистанции, само че това е обикновено. Някои хора оповестяват, че може да му отнеме седмици, с цел да измине сполучливо даже половин квартал. Затова търпението е основно и в случай че някои места са прекомерно разсейващи за кучето ви, избягвайте ги, до момента в който то не реализира прочут триумф в мечтаната цел.

Дайте на кучето ви време да бъде просто куче

Кучетата се нуждаят от време и пространство, с цел да вършат всички „ кучешки неща “, които желаят да вършат, до момента в който сте на открито, като да вземем за пример да се полюшват и да се облекчават. Можете да контролирате това, като решите по кое време да е това време.

Дайте на кучето си сигнал, кажете „ иди да помиришеш “ и му дайте опция просто да бъде куче. След това дайте още веднъж сигнал, когато би трябвало да стартира да обръща внимание и още веднъж да върви до вас: „ Хайде да вървим. “

 кучето ви Как да спрете кучето ви да се дърпа от каишката

Консултирайте се с треньор на кучета

Някои кучета естествено мъчно усвояват положителните обноски при вървене, тъй че в случай че след седмици независимо образование още не се справяте, потърсете експерт. Той ще може да ви помогне и ще знае по какъв начин най-добре да подходи в обстановката.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР