Много често маргаринът е наричан заместител на маслото. Той има

...
Много често маргаринът е наричан заместител на маслото. Той има
Коментари Харесай

Как се прави маргарин и полезен ли е

Много постоянно маргаринът е именуван сурогат на маслото. Той има доста малко наситени мазнини в себе си като доста постоянно е и с по-малко калории от маслото.

Маргаринът е добър източник на витамини А и Е, както и съществени мастни киселини. Хората, които са израснали, ядейки маргарин доста постоянно го избират пред маслото. Той има по-лек и по-малко лоен усет.

Наскоро диетолозите са разкрили заплахите от хидрогенираните мазнини, изключително тези, открити в маргарина. За да се резервира от претопяване той се третира посредством прибавяне на водородни атоми и мастни молекули, които го вършат по-наситен и покачва точката му на размразяване. Хидрогенираният маргарин не се скапва, не гранясва и даже инсекти и гризачи не го ядат.

За страдание процесът на хидрогениране основава трансмазнини в маргарина, които човек не може да усвоява вярно. Това води до стимулация на човешкото тяло към производството на холестерол. В него също се открити и следи от токсични метали, употребявани в процеса.

Трансмасните киселини понижават положителния холестерол, това значи, че мазнините получени при хидрогениране са доста по-вредни от наситените мазнини, които всички медицински експерти дефинират като нездравословни.

Има доказателства, че трансмазнините могат да провокират биоакумулация в тялото, защото храносмилателната система е мъчно да разбере какво да прави с тях. В резултат на това най-минималното което може да се случи е увеличение на тежестта.

Употребата на хидрогенирани артикули се свързва с диабет, коронарна болест на сърцето и затлъстяване. Всички медицински експерти са единомислещи, че човек би трябвало да лимитира потреблението на хидрогенирани артикули или да я избегне, в случай че е допустимо, с цел да се понижи излагането на трансмазнини.

Хората би трябвало да се хранят здравословно със здравословни мазнини с цел да се предпазят от нежеланите странични резултати и доста типове заболявания.

Прочети също:

- какво съдържа маргарина;

- маргарин или масло да използваме;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР