Много често емоциите и моментните ни преживявания ни се изписват

...
Много често емоциите и моментните ни преживявания ни се изписват
Коментари Харесай

Йога срещу бръчки? Йога със Стела Колева


Много постоянно страстите и моментните ни прекарвания ни се изписват на лицето. От боязън или от благополучие ние вършим гримаси, за които не си даваме сметка. Това доста зависи и от темперамента на човек, само че малко са хората, които могат да останат постоянно безизразни. Когато лицето е отпуснато, то не се стяга в гримаса и лицевите мускули са неподвижен. Ето тук идва основната роля на йога като асистент против бръчките, тъй като тези занимания отпускат цялата мускулатура, в това число и тази на лицето.

Лицевите мускули се намират под кожата на лицето и всяко едно негово придвижване се прави с помощта на тях. Без тези мускули, няма да можем нито да се усмихнем, нито да изразим недоволна физиономия. Мускулчетата на лицето почиват най-често, до момента в който спим или по време на масаж и йога релаксация.

Йога смъква напрежението посредством дихателни техники и релаксация. Когато легнете на пода по тил се пробвайте да отпуснете цялото тяло. Дишайте умерено, отмерено и постепенно. Отпуснете лицето като въображаемо преминете през челото, очите, скулите, устата и носа. Може да повдигнете веждите нагоре и още веднъж да ги свалите надолу, с цел да сте сигурни, че челото е отпуснато. Накрая отворете леко устата и отпуснете челюстта и езика. Последните е значимо да останат без напрежение, с цел да почувствате цялостното разпределяне на лицето. Опитайте се да не мислите за нищо и се усмихнете вътрешно. Ако ви е мъчно и мислите не престават да препускат, насочете вниманието върху вдишването и издишването.

Следващото упражнение е по-активно и има подмладяващ резултат. Асаната се назовава Халасана или на български - поза „ Рало”.

Легнете по тил и свиите коленете. Повдигнете седалището и насочете крайниците към главата като се опитате да свалите пръстите на краката към пода. Гърбът би трябвало да бъде вертикален на земята. Ръцете могат да са на кръста или на постелката. Ако чувствате дискомфорт във вратните прешлени, можете да поставите одеало под раменете. Останете в позата за няколко вдишвания и издишвания. В случай, че не можете да свалите пръстите на краката на пода, можете да ги поставите на стол или на йога блокче, само че не се напрягайте тъй като може да контузите врата. Избягвайте тази асана, в случай че страдате от високо кръвно или болести на очите. Позата има удобен резултат върху чертите на лицето, без значение от това дали краката са опрени на земята или не. Други изгоди упражняването на тази асана са оросяване на мозъка и огъвкавяване на гръбначния дирек.

Свързани публикации.. Край на ежемесечните менструални болки. Йога със Стела Колева 0 Заменете болкоуспокояващото за глава с йога. Йога със Стела Колева 0 Коя йога поза да практикувате за стягане на корема? Йога със Стела Колева 0

Най-изразителни са мускулите на лицето. Напрягат се три пъти повече мускулите, когато хората са намръщени в сравнение с, когато се усмихват. Затова когато сте ядосани се замислете за тази статистика и не се напрягайте ненужно. Затворете очи, вдишайте и издишайте няколко пъти надълбоко през носа. Докато издишвате, насочете вниманието върху чертите на лицето и се пробвайте да го отпуснете.

Най-важното предписание срещу появяването на бръчки е да сте уравновесени и спокойни. Процесът на появяване на гънките по лицето не може да се пренебрегва, само че може да се забави, когато човек има здравословен сън и богата на витамини, минерали и растителни мазнини храна. Йога оказва помощ да създадем този всекидневен избор и способства за по-уравновесено прочувствено приемане и отдаване.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР